Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Nádcukor 1kg, barna
1.060 Ft (835 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Nádcukor 1kg, barna

1.060 Ft (835 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
3 db vagy több
1.010 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A nádcukor

íze eltér a fehér cukor ízétől, kellemesen karamellás és a kristálycukor helyettesítésre is használható. Használhatjuk süteményekhez, teákhoz, befőzéshez és olyan ételekhez, amelyek eredetileg fehér cukorral is készíthetők. 

Leírás

A nádcukor jellemzői

A nádcukor előnyös tulajdonságokkal rendelkezikA nádcukor íze igencsak eltér a fehér cukor ízétől, kellemesen karamellás és a hagyományos kristálycukor helyettesítésre is használható. Felhasználhatjuk süteményekhez, teákhoz, befőzéshez és olyan ételekhez, amelyek eredetileg fehér cukorral is készíthetők. 

A cukornádat már az ókorban is termesztették és az óta is sok trópusi országban termesztik ma is. Maga a növény egy nádféle, magassága elérheti a  2-4 métert is. 

Vadon ma már nem található meg, de nagyüzemben termesztik például Dél- Amerikában, Kelet-Indiában, és néhány trópusi területen. Régen még rabszolgák, majd munkások dolgoztak az ültetvényeken, ma már többnyire géppel végzik a betakarítást. A cukornád aratása mindig a növény virágzása előtt történik, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A levágott cukornádból sajtolással, centrifugálással és szárítással nyerik ki a nádcukrot. A cukornád feldolgozása kíméletes és  környezetbarát, melynek során semmilyen mesterséges eljárást nem alkalmaznak. 


A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral, mert a barna cukor is cukorrépából készül, melasszal színezve. 

100 gramm nádcukor tápértéke:

   kcal: 399
   fehérje: 0,2 g
   szénhidrát: 99,4 g
   zsír: 0 g

Receptek nádcukorral Finom vegán receptötletek nádcukor felhasználásával - plantbased

Eperdzsem
Zabpehelyalapú nutellaszelet
15 perces gesztenyekeksz
Zabfalatok
Alma- vagy más gyümölcsleves
Sütőben sült kürtőskalács 
Aranygaluska banánvirágpudinggal 
Csokis keksz sütés nélkül

Sütőtökös csokoládés puding 
Egyszerű zabmuffin mangókrémmel 
Fekete rizspuding 
Diótorta 
Feketebab-gombócok


 

Sportszelet nádcukorból házilag

Hozzávalók:

- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 20 dkg nádcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaó por
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
Keverjük össze a darált kekszet a kakaó porral és a vaníliás cukorral, közben melegítsük fel a tejet a vajjal és a cukorral, amíg a cukor felolvad. Adjuk hozzá a kekszes keveréket, és gyúrjuk jól össze. Egyengessük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyük hűvös helyre néhány órára.
A vízgőz felett felolvasztott étcsokoládéval keverjük el az olajat és vonjuk be vele a tészta tetejét. A csokimáz megszilárdulása után szeletelhetjük.



RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba
 



                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Cikkszám: 20194

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 11. -
Szeretem a karamellás ízvilágát. Valahogy teljesebb és finomabb, mint a kristálycukor.