x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Alma- vagy más gyümölcsleves, édes kölesnokedlivel recept


Azt is lehet mondani, hogy ez a királyok asztalára való leves.
Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető (barackfélék, sárgadinnye, körte, málna, eper, áfonya, szilva).

Alma vagy más idénygyümölcsből készült leves, édes kölesnokedlivel

Arra azonban figyelnünk kell, hogy a magvas gyümölcsök magját turmixolás után szűrjük ki.

A képen látható levest mi almából készítettük, glutén és laktózmentesen. A töltelékhez használt tojás kiváltható 1 csapott evőkanál kukoricakeményítővel, ez esetben a vegán étrendben is fogyasztható.

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:
1 kg gyümölcs
1 liter víz vagy 1 liter növényi tej
1-2 növényi tejszín / 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
4-5 evőkanál eritritol vagy más a Bulkshopban kapható édesítő, de a kókusz és a nádcukor barnásra színezi a levest (viszont nagyon finom, karamelles jellegű ízt kölcsönöz neki)
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
vanília kivonat vagy aroma
csipet
kiskanálnyi gyömbérpor vagy friss, reszelt gyömbér



Hozzávalók a nokedlihez:
1 bögre főtt köles
1 tojás vagy a tojás helyett 1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál kukoricakeményítő a nokedli szilárdításához (ha tojást használunk akkor is)
1 citrom reszelt héja vagy
1 púpozott mokkáskanál őrölt citromhéj

1 csipet só
mokkáskanál fahéj, szegfűszeg, vanília
2 evőkanál bármilyen a Bulkshopban kapható cukor

Elkészítés

A leves elkészítése

1. A felsorolt hozzávalókból a saját gyakorlatunknak és szokásainknak megfelelőek készítsünk kompótot. Turmixoljuk meg és hűtsük ki.
2. A nokedli elkészítése
Forraljunk 1 liternyi enyhén sós vizet
A hozzávalókból keverjünk nokedli sűrűségű tésztát.
A forrásban lévő vízbe szaggassunk 1 nokedlit, győződjünk meg róla, hogy a vízben nem esik szét. Ha igen, adjunk még hozzá kevés kukoricakeményítőt.
Kanállal szaggassuk a forró vízbe a nokedliket (nokedli szaggatóval is lehet), ha feljönnek a víz tetejére már készen is vannak. Szűrjük le és kis tálban kínáljuk a hideg leves mellé.

Jó étvágyat!



Az alma- vagy más gyümölcsleves, édes kölesnokedlivel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés