A képen látható sütemény egy „száraz” keksz. Leginkább a müzliszeletekre hasonlít az állaga, egyáltalán nem nedves, mégis puha. Nagyon fogjátok szeretni. Egyszerű megsütni, pillanatok alatt összeállítható, morzsálódás nélkül hurcolható, ha megéhezünk - de ha nem is - bekapható, nem teljesen büntetlenül nassolható ugyan, de egészséges, kellemes falat.
Természetesen zabpehelyből és zabpehely-lisztből készítettük, ahogy mostanában több süteményt és kekszet is. Mi nagyon szeretjük a zabliszt, zabpehely párosítást, olcsó, nagyon finom, egyszerre rusztikus és omlós.
Hozzávalók
1 csésze zabpehely
1/2 csésze zabpehelyliszt
2 evőkanál őrölt lenmag
2-3 evőkanál valamilyen durvára aprított dióféle vagy mag (mi egy nagy marék mandulát használtunk)
csipet só
3 evőkanálnyi barna nádcukor vagy kókuszcukor őrölve
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
2 evőkanál mogyoróvaj (elhagyható, de nagyon finommá teszi a kekszet)
0.5 dl növényi tej (kicsit több, ha nem használunk mogyoróvajat)
2-3 evőkanál valamilyen növényi szirup (mi juhart használtunk)
vaníliakivonat
10 dkg olvasztott csoki a tetejére
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
Elkészítés
1. A hozzávalókat keverjük össze alaposan és terítsük szét egy papírral bélelt tepsi aljában. A massza, amit összekevertünk nem lesz folyós, a kezünkkel vagy szilikonspatulával terítsük és lapogassuk széjjel egy 24 × 34-es vagy kisebb tepsiben.
2. 10-15 percig süssük 180 fokon, nyugodtan vegyük ki a sütőből, ha puhának érezzük akkor is, mert a levegőn még sokat fog száradni és szilárdulni.
3. A tetejére olvasztott csokit terítsünk.
Jó étvágyat!
A zabfalatok recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.