Termékek Menü
0

Vegán receptek

Ezen az oldalon a vegán recepteket gyűjtöttük össze.

Ennek a keksznek az ötlete, akkor született meg bennünk, amikor a mélyhűtőből előkerült egy nagy adag főtt csicseriborsó. Valamikor, néhány hónapja humuszkészítés után maradt ki. Mi mindig nagyobb adag csicseriborsót áztatunk be és főzünk egyszerre, így amikor szükség van rá csak előkapjuk és már készítjük is.


A tortillák a mexikói konyha kedvencei, igen elterjedtek a világon. Nálunk is minden nagyobb áruházban kaphatók előre elkészített, csak töltésre váró lapok, a gyorsbüfék, vásárok, népünnepélyek igen kedvelt gyors étele.


Indiában minden nap asztalra kerül valamilyen lepénykenyér. De melyik micsoda? Kinézetre nagyon hasonlítanak, a felhasznált alapanyagok szinte megegyeznek, mindegyik felfújódik sütés közben. Mi hát a különbség?


A tortillachipsek tésztája és elkészítésének módja szinte azonos a tortillák receptjével, készítési módjával, csak ezek nem serpenyőben, hanem a sütőben 100 fokos hőmérsékleten „száradnak” meg. A legkitűnőbb mártogatós, vendégváró „rágcsa” készülhet belőlük, annyira finomak, hogy mindig pillanatok alatt elfogynak, nem lehet belőlük eleget készíteni.


Ez egy nagyon olcsó és szuper egészséges változata/alternatívája a chipseknek, mártogatósoknak, ropogtatósoknak, könnyű, ízletes vendégváróknak.


Ez a lentortilla a képeken palacsintának néz ki, de nem az, más ugyanis a konzisztenciája. A tortillához is csak annyi köze van, hogy mindenféle adalékanyag nélkül jól feltekerhető, bármivel tölthető, hiszen az „igazi” tortilla egy speciális kukoricalisztből készül, ami viszont nehezen, kevés helyen kapható.

Nagyon szeretjük a pizzát, szerettünk volna egy vegán és gluténmentes változatot készíteni, de nem találtunk hozzá receptet, mert az interneten fellelhetők szinte mindegyike búzalisztből vagy előre elkészített bolti lisztkeverékből készült. Nem akartunk ilyen jellegű lisztkeveréket használni, szeretünk magunk kísérletezni, próbálkozni, olcsóbb is, motiválóbb és kreatívabb is.

Az ilyen receptek egymás közötti megosztását szokták úgy kezdeni, hogy „...ha életedben ittál már finomat…”
Készítsétek el ezt a növényi, vegán tejet, nem fogtok csalódni.

Egy nagyon egyszerű, pillanatok alatt elkészíthető étel, amely desszertként, főételként egyaránt fogyasztható, maradék bulgurból is elkészíthető, de az elkészítéshez használhatunk kölest, kuszkuszt, gerslit, quinoát, rizst, hajdinát is.

Nagyon szeretjük a kölest, szüntelenül próbálkozunk, hogy újabb és újabb formában kerüljön a tányérunkra. Most ismét köretként használtuk, amit aztán fodros kellel gyúrtunk össze, szép is lett, finom is volt. Töltött paradicsomot/kaliforniai paprikát készítettünk hozzá, vegetáriánus és vegán változatban is.


A karfiol egészben sütésének divatja most kezd terjedni. Egyre többen megpróbálkoznak vele, hiszen, ha sikerül jól elkészíteni, olcsó, kiadós, köretként, főételként fogyasztható étel a végeredmény, ami a vega, vegán és a hagyományos konyhában is megállja a helyét.


A Bulkshopban kapható alapanyagok némelyike csak úgy kínálja magát arra, hogy indiai receptúra alapján készítsünk belőlük ételeket. Az elmúlt napokban sokat, sokszor tallóztunk indiai receptek között és ezek között találtuk ennek a fűszeres, datolyás, mandulás tejnek a receptjét. El is készítettük, mert „könnyen összedobható”, nagyon finom, egészséges hozzávalókat tartalmaz.

Most van a savanyú káposzta szezonja. Jótékony élettani hatásáról nem kell meggyőzni senkit. A mi éghajlatunk természetes multivitaminja, amely óvja és erősíti a belek egészségét, ezáltal pedig az immunrendszert.

Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól. Egy pillekönnyű, laza szerkezetű, különféle töltelékekkel fogyasztható fánk alternatív, gluténmentes lisztek keverékéből.

A címben azért szerepel a „hagyományos” szó, mert hiszen a hagyományos farsangi fánkokat olajban, zsírban sütötték ki nagyanyáink. Csak az újabb keletű divatok szerint lettek népszerűek a sütőben, fánkformázóban sütött, zsírszegényebb fánkok. Sokunk szerint azonban az „igazi” fánkhoz hozzátartozik a jellegzetes olajban sült íz.


Ilyenkor farsangtáján a búzalisztet, cukrot, tejet nem fogyasztók is elgondolkodnak a fánksütésen. 
Kigondoltunk és sütöttünk egy nagyon egyszerű, kevés hozzávalóból készülő, az eredetihez ízvilágában és állagában nagyon hasonlító csörögét, csörögefánkot.


Ennek a pizzának a receptje nem saját ötlet. Egy külföldi oldalon láttunk egy videóval feldolgozott elkészítési módot és úgy gondoltuk, időnk is van, quinoánk is van, egyszerű az elkészítése, szeretjük is a pizzát, ez a pizza „mindenmentes” is, mint utólag kiderült nagyon finom is, hát megpróbálkoztunk vele és nagyon jól tettük.


Egy nagyon egyszerű étel, amely főétel éppúgy lehet, mint desszert. Elkészítése könnyű, nem drága, mutatósan díszíthető, szinte mindenki szereti, ízre és megjelenésre is tökéletesen hasonlít hagyományos, tejjel készült testvéréhez.


Az alábbiakban leírt puding nagyon finom kókuszos ízű és grízes állagú. Rendkívül olcsó, nem kell okvetlen áfonyával ennünk, jó hozzá bármilyen lekvár, idénygyümölcs, olvasztott csoki, valamilyen sziruppal is nyakon löttyinthetjük, ehetjük rámorzsált keksszel, kompóttal, vagy egyszerűen magában, desszertként.


Egy laktató, tápanyagokban gazda leves, amely nagyon könnyen, minden különösebb főzési tudás nélkül elkészíthető.

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 
1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76.



Telefon: 06 20 281 9641 (Pannónia)
                06 20 613 2535 (Üllői)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL


Bulkshop facebook
Előrendelhető



Termék kategóriák