Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Csokis keksz recept sütés nélkül

   
Egy nagyon egyszerű, kevés összetevőből, kevés munkával elkészíthető csokis keksz, amely gluténmentesen is, vegánul is könnyedén elkészíthető. Ideális vendégváró, uzsonna, nassolásra alkalmas, kényeztető desszert.

Ilyen vagy ehhez hasonló kekszet a nagymamánk, anyukánk készített már nekünk. Emlékszünk rá, az ilyesmi megragad az emlékezetben, mert finom volt, mert hamar volt, mert, ha nyafogtunk érte már készítették is, legfeljebb nem vártuk meg, amíg a keksz jól megázik benne. Az alapja mindig a jól bevált háztartási keksz volt, amit csokipudingba áztatva rettentően imádtunk mindannyian.

Mi most a Bulkshopban nagyon jó áron kapható, omlós, gluténmentes Gullón kekszből készítettük. Így tényleg nem kellett várni, hogy a keksz megszívja magát nedvességgel, a csoki szilárdulása után, rövid időn belül ehető volt. Persze, ha van időnk és türelmünk várni, arra néhány órát, urambocsá egy egész éjszakát, hogy a csoki jól megkeményedjen, hát… azért úgy is nagyon finom és egyre könnyebben és vékonyabban szeletelhető.

A keksz fehér csokival, tejcsokival is elkészíthető. A masszába keverhetünk vékonyra csíkozott aszalt gyümölcsöket, kókuszreszeléket, darabolt magvakat, dióféléket. Mindentől egy kicsit jobb is, meg egy kicsit drágább is lesz, de végső variációnak csak a pénztárcánk, a derékbőségünk és a fantáziánk szab határt.

A legfinomabb cukrászati remekekkel is felveszi a versenyt.

Hozzávalók 12 szelet kekszhez

1/4 csomag (13 darab) Gullón Maria gluténmentes, omlós keksz / más omlós keksz
1 tábla (10 – 12 dkg) magas kakaótartalmú étcsokoládé
1 dl növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1 evőkanál kókuszzsír / növényi margarin / vaj
Ha a keksz és a csoki édességét kevésnek érezzük, tegyünk bele ízlésünk szerint őrölt, de még inkább kevés növényi tejben/vízben feloldott kókuszcukrot vagy más barna cukrot/cukorpótlót. Fontos, hogy a kész sütinkben ne ropogjon a cukor a fogunk alatt.
Ha használunk aszalt gyümölcsöket, magvakat, diókat a kekszünk dúsítására, azokat még a keksz hozzákeverése előtt forgassuk a csokoládéba. A sütink akkor lesz szép, ha a kekszet a lehető legkevésbé törjük morzsásra.



Elkészítés

1. A csokit, a tejet és a vajat olvasszuk és keverjük össze.
2. Ha használunk aszalt gyümölcsöket, aprított magvakat, azt most keverjük a csokis masszához.
3. Tördeljük bele a kekszet nagyobb darabokra.
4. Gyengéden keverjük össze, hogy a kekszek lehetőleg ne darabolódjanak / morzsálódjanak tovább.
5. Papírral bélelt formában parkoltassuk a masszát legalább 1-2 órát a hűtőben, a leghidegebb helyen. Több állás jót tesz neki. Sajnos a fényképezés miatt mi is kicsit korán vettük ki, ahogy az a képeken is látszik. Persze, ha hamarabb, ha később vesszük ki, mindenképpen nagyon finom.

Jó étvágyat!




A kukoricalisztes, ananászos, epres fordított sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.