Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zabpehelyalapú nutellaszelet recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető édesség, uzsonnaszelet, kényeztető finomság a kávénkhoz, ideális vendégváró, egészséges tízórai a gyerekek ételdobozába.

Nem mindig a drága a jobb. A sütés-főzésnél különösen érvényes ez. Mindnyájunknak vannak olyan kedvenc ételei, amelyek kevés és olcsó összetevőből is nagyon finomak, mondhatni rajongunk értük. Gondoljunk a palacsintákra, a kenyérfélékre, krumpliételekre.

Mi most egy drága ételt igyekeztünk olcsóbbá tenni.

Igyekeztünk egy egészséges nutellaszeletet összehozni olcsóbb alapanyagokból. Persze a nutellából nem igazán lehet kihagyni a mogyorót, de szükség és vékonyabb pénztárca esetén helyettesíthető napraforgómaggal is. Nagyon finom, különleges desszertünk lesz úgy is.

A mi nutellaszeletünk sütés nélkül készült, hurcolható, strapabíró, és nagyon finom.

Hozzávalók

1 csésze zabpehely (áztatás előtt)
1 csésze törökmogyoró vagy napraforgómag
2 púpos evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál barna nádcukor / kókuszcukor / bármilyen a Bulksopban kapható vízben feloldott cukor / juharszirup / agave szirup / méz
1 evőkanálnyi vanília kivonat / 1 kávéskanál aroma
2 evőkanál kókuszzsír
Opcionális: 1 kávéskanál instant kávépor

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. Előkészületek:
A zabpelyhet áztassuk be egy éjszakára vagy 1 órányi időre jó meleg, de nem forró vízbe.
Ha nem juhar vagy más kész szirupot használjunk, 4-5 evőkanálnyi általunk választott cukrot vagy cukorpótlót oldjunk fel 4 evőkanál vízben és melegítsük addig, amíg a cukor elolvad, vagyis készítsünk szirupot mi magunk.
A zabpelyhet szűrjük le az áztatóvíztől.
A kókuszzsírt olvasszuk meg.
A mogyorót vagy napraforgót durvára daráljuk meg. Felezzük el, a felét tegyük félre a díszítéshez.

2. Összeállítás:
A mogyoró/napraforgó kivételével mindent tegyünk a turmixba vagy aprítógépbe és őröljük sima masszává.
A masszába keverjük bele a durvára őrölt mogyorófelét.
Simítsuk a masszát egy kisebb, papírral bélelt tepsibe / tálba és szórjuk meg a mogyoró / napraforgó másik felével. Kicsit nyomkodjuk le.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, akár egy éjszakára.
Szeleteljük.

Jó étvágyat!





A zabpehelyalapú nutellaszelet recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés