Leírás
Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (eritrit + stevia)
Természetes növényi édesítőszer
Eritrit és szteviol glikozid alapú négyszeres erősségű cukorhelyettesítő. Energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú, asztali édesítőszer, mely a hagyományos cukornál négyszer édesebb.
Sokoldalúan felhasználható, kristályos állagának köszönhetően kiválóan helyettesíti a kristálycukrot.
Mellékízmentes, a stevia jellegzetes íze nem érződik ki az elkészített ételekben és italokban.
Felszívódó szénhidráttartalma 0.
Összetevők: édesítőszerek (99% eritrit, 1% szteviol glikozidok)
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 0 kJ (0 kcal)
Zsír: 0 g
– amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát: 99,2 g
– amelyből cukrok 0 g
– amelyből poliolok 99,2 g
Rost 0 g
Fehérje 0 g
Só 0 g
Nyomokban mandulát, földimogyorót, szezámmagot és diót tartalmazhat.
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Tárolás: száraz, hűvös helyen, jól lezárva.
Bővebben az eritritolról
Az eritrit a cukoralkoholok osztályába tartozó vegyület. Glukóz erjesztésével állítják elő egy speciális élesztőgomba segítségével. A cukor egy egészségesebb változata, annak mellékhatásai nélkül.
Hűs és édes, valamint nincs semmilyen kellemetlen utóíze. Fogyókúrázók és diétázók egyik kedvence cukor helyett
Az eritritolt szervezetünk nem bontja le, úgy megy át a testünkön, hogy nincsenek káros metabolikus hatásai, mint a túlzott cukorfogyasztásnak, és a többi cukoralkohollal ellentétben nem okoz emésztési problémákat, nem puffaszt, nem okoz hasmenést.
Az eritritol előnyei
Erős gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.
Egészséges szervezetben az eritritol nem változtatja meg sem a vércukor-, sem az inzulinszintet, ahogy nincs hatással a koleszterinszintre-, sem a tryglicerid szintre. Ezért az eritritol kiváló cukorhelyettesítő lehet túlsúlyos, cukorbeteg vagy bármilyen más metabolikus szindrómában szenvedő emberek számára.
Nem okoz fogszuvasodást, mint a cukor.
Biztonságos cukorhelyettesítő
Mindent összevetve az eritritol kifejezetten biztonságos édesítőszernek mondható. Állatkísérletekben többszörösen vizsgálták metabolikus, illetve toxikus hatásait, ám az eredmény minden esetben az volt, hogy az eritritolnak még nagy mennyiségben történő tartós fogyasztás esetén sincs egészségkárosító hatása.
Bővebben a steviáról
A stevia intenzív ízű, nagyjából 300-szor édesebb a nádcukornál. Előnye, hogy 100%-ban természetes, kalória- és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe, az egészségre is jó hatással van. Vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. A-, B-, C-, D- és E-vitamin-tartalma mellett gazdag magnéziumban, cinkben, vasban, káliumban, kobaltban, mangánban, foszforban.Receptötletek eritritol használatára
Vegán kuglóf kétféle változatban
Epres muffin recept
Ribizlis, áfonyás, sárgadinnyés tápiókapuding
Kesudiós keksz
Citromtorta csicseriborsóliszttel
Csokis puszedli
Áfonyabőrbe bújtatott édes köles és rizs
Grízes tészta
Diótorta
Feketebab-gombócok
Sütőtökös csokoládés puding
Rizspalacsinta
Epres zabsüti
Cikkszám: 560050