Az eperdzsem hozzávalói
1 kg eper4 evőkanál kókuszcukor vagy nádcukor, eritriollal is működik, de a kókuszcukor karamelles íze nagyon finommá teszi.
1 kévéskanál pektin
1 mokkáskanál citromsav (el is hagyható)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
Az eperdzsem elkészítése
1. Az epret mossuk és tisztítsuk meg.
2. Szórjuk rá a cukrot és a pektint, és a kezünkkel alaposan nyomkodjuk össze úgy, hogy maradjanak benne egész vagy majdnem egész szemek is.
3. Tegyük fel főni, és csak néhány percig főzzük.
4. Merjük kis üvegekbe. A megtöltött üvegeket állítsuk fejre néhány percre. Már kész is. Mehetnek a polcra.
5. A képen látható dzsemeket egy hűtőtáskába tettük, hogy nehezebben hűljenek ki, de ez a művelet el is hagyható.
Jó étvágyat!
Az eperdzsem recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA