Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Palacsinta recept


Az alábbi receptben egy könnyű, egészséges verziót mutatunk be, amely a hagyományokkal ellentétben nem búzalisztből, hanem zabpehelylisztből, tehéntej felhasználása nélkül készül. Amelyet nyugodtan, „lelkiismereti” nehézségek nélkül fogyaszthatunk.

Kevés olyan ember van, aki nem szereti a palacsintát, és kevesen vannak, akik azt „bűntudat” nélkül, a hízástól való rettegés nélkül fogyaszthatják.

Hozzávalók körülbelül 15 palacsintához


2 egész tojás

1,5 bögre kókusztej (a kókusztej kókusztejporból is készülhet, 1 bögre vízhez 2 evőkanál tejport számítva)

1,5 bögre zabpehelyliszt

1 - 2 evőkanál barna nádcukor (ízlés szerint)

Annyi víz, amellyel hagyományos palacsinta állagú masszát keverünk.

A massza hajlamos a sűrűsödésre, lehet, hogy sütés közben egy kicsi vizet hozzá kell majd pótolnunk.

1 késhegynyi/mokkáskanálnyi szódabikarbóna (el is hagyható, de a szódabikarbónától a palacsintatésztánk könnyebb lesz, igaz picit lukacsos is).

2-3 vevőkanál napraforgóolaj a sütéshez (más zsiradékot is használhatunk, ami van otthon)


A töltelékhez

Bármilyen lekvár

1 evőkanál eritriollal vagy barna nádcukorral összedarált 1/2 kávéskanál fahéj

1 evőkanál eritriollal vagy barna nádcukorral összedarált 1 púpozott kávéskanál kakaó


A tetejére

Apró szemű, cukorszirupban áztatott aszalt gyümölcsök (el is hagyható)
.
(Mazsola, aszalt áfonya, goji bogyó, de csíkokra vágott füge, datolya is lehet)
.
A felhasznált gyümölcsökből általában 1 evőkanálnyi elegendő
.



Elkészítés

1. A díszítésre szánt aszalt gyümölcsöket alaposan mossuk meg egy szűrőben, és áztassuk annyi szirupba amennyi ellepi azokat.

Tegyük félre.


2. A tojást és a kókusztejet tegyük egy edénybe, szórjuk rá a lisztet és keverjük össze.

Hígítsuk vízzel addig, míg a szokásos, palacsintatészta  állagú masszát nem kapunk, amely jól folyik, és könnyen szétterül a serpenyőben.

Kavarjuk hozzá a cukrot és a szódabikarbónát is.

10 percig hagyjuk a keveréket pihenni.

Nagyon kevés zsiradékon süssük a palacsintákat úgy, hogy az aljukat kissé alaposabban megsütjük, úgy könnyedén megfordíthatók.


3. Az elkészült palacsintákat töltsük tetszés szerinti töltelékkel.

A tetejüket szórjuk meg kissé (40-50 fokra) melegített édesített vízben áztatott aszalt gyümölcsökkel.


Jó étvágyat!

Bulkpraktika


Ha 3-4 töltetlen palacsintát elteszünk a hűtőbe, másnap kitűnő mákos tészta ebédet készíthetünk belőle.

Leírását lásd a mákos tészta receptjénél.



A palacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés