Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Nádcukor 1kg, Demerara, barna

Nádcukor 1kg, Demerara, barna Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
680 Ft (535 Ft + ÁFA)

(680 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vásárolj boltjainkban

ÚJDONSÁGAINK

 

Leírás

A cukornádat már az ókorban is termesztették és az óta is sok trópusi országban termesztik ma is. Maga a növény egy nádféle, magassága elérheti a  2-4 métert is. 

Vadon ma már nem található meg,  de nagyüzemben termesztik például Dél- Amerikában, Kelet-Indiában, és néhány trópusi területen. Régen még rabszolgák, majd munkások dolgoztak az ültetvényeken, ma már többnyire géppel végzik a betakarítást. A cukornád aratása mindig a növény virágzása előtt történik, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A levágott cukornádból sajtolással, centrifugálással és szárítással nyerik ki a nádcukrot. A cukornád feldolgozása kíméletes és  környezetbarát, melynek során semmilyen mesterséges eljárást nem alkalmaznak. 
A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral, mert a barna cukor is cukorrépából készül, melasszal színezve. 
A nádcukor íze igencsak eltér a fehér cukor ízétől, kellemesen karamellás és a hagyományos kristálycukor helyettesítésre is használható. Felhasználhatjuk süteményekhez, teákhoz, befőzéshez és olyan ételekhez, amelyek eredetileg fehér cukorral is készíthetők. 

100 gramm nádcukor tápértéke:

   kcal: 387
   fehérje: 0
   szénhidrát: 95
   zsír: 0

Recept: Sportszelet nádcukorból házilag

Hozzávalók:

- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 20 dkg nádcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaó por
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
Keverjük össze a darált kekszet a kakaó porral és a vaníliás cukorral, közben melegítsük fel a tejet a vajjal és a cukorral, amíg a cukor felolvad. Adjuk hozzá a kekszes keveréket, és gyúrjuk jól össze. Egyengessük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyük hűvös helyre néhány órára.
A vízgőz felett felolvasztott étcsokoládéval keverjük el az olajat és vonjuk be vele a tészta tetejét. A csokimáz megszilárdulása után szeletelhetjük.

 

Cikkszám: 20194

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés