Elkészítéséhez egy kis praktika szükségeltetik, mégpedig annyi, hogy amikor zabpehelylisztből készült palacsintát készítünk, tegyünk félre másnapra 3-4 palacsintát, amit csak másnap használunk fel, ehhez az ételhez.
A mákos tészta hozzávalói
3-4 zabpehelylisztből készült palacsinta (a palacsinta receptjét lásd itt)2 púpozott evőkanál mák
2- 3 evőkanál barna nádcukor vagy eritriol
2 púpozott evőkanál szirupban áztatott apró szemű aszalt gyümölcs (mazsola, aszalt áfonya, goji bogyó), de lehet csíkokra vágott datolya, füge, aszalt szilva is).
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mákos tészta elkészítése
1.Alaposan mossuk meg az aszalt gyümölcsöket. Ha nagyobb szemű aszalt gyümölcsöt is használunk mosás után egy konyhai ollóval vágjuk csíkokra azokat.
40-50 fokos vízbe áztassuk a gyümölcsöket legalább fél óráig. Annyi víz elegendő, amennyi ellepi azokat.
Fél óra után a gyümölcsök áztató vízét szűrjük le, de ne dobjuk ki.
2.
Az áztató vízből egy fél bögrényit öntsünk egy serpenyő aljába és a csíkokra vágott palacsintákat melegítsük meg benne.
3.
Szórjunk rá a mákot, amelyet előzőleg 2 evőkanálnyi cukorral vagy eritriollal összedaráltunk.
Hintsük meg az áztatott gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!
A mákos tészta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA