Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü
Ön itt jár: > >

Palacsinták

RECEPT KATEGÓRIÁK (a könnyebb kereséshez)
Bulkpraktikák --- Édességek + desszertek --- Édes sütemények --- Ételek --- vega Fasírtok --- Fánkok --- Főételek --- Gluténmentes --- Gluténmentes sütik ünnepekre --- Italok --- Kekszek --- Kenyerek --- vega Kolbászok --- Köretek --- Krémek --- Lekvárok és dzsemek --- Levesek ---  Muffinok --- Nyers --- Palacsinták --- Piték --- Pizzák --- Pudingok --- vega Sajtok --- Saláták --- Sós kekszek --- Sós sütemények --- Tészták --- Torták --- Tortillák és chipsek --- Vegán --- Vegán + gluténmentes --- Videók
   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.
   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.
   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. 
Szeretjük a színes, sós palacsintákat. Mutatósak, jó ízűek, szépen tálalhatók.

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. Hetek óta népszerű a FB oldalunkon a vörös lencséből készített palacsintánk. Sokan megnéztétek, kedveltétek. Néhányan ki is próbáltátok. Köszönjük. Az egyik hozzászóló, Tamás Éva javaslatára most elkészítettük sárgaborsóból is. Nagyon jó lett.

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel vagy desszert.

Ez a palacsinta a világ legédesebb, legaranyosabb, diszlexiás gyerekétől kapta nevét.

   
A képen látható palacsinták vöröslencséből készültek. Nevezhetnénk őket úgy is, hogy vöröslencse pudla. 
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető.

   
Ezt a sós, vegán, akár gluténmentesen is elkészíthető palacsintát már régóta tervezzük megsütni. Kétféle módon is elkészítettük, csicseriborsóliszttel és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel is, mind a kettő vegán, tojás és tej nélkül készült.

   
Ennek a két palacsintának azonos a receptje. Zabpehely, kókusz és tápiókaliszt azonos arányú keverékéből készülnek. Abban is egyeznek, hogy a tésztájukba már eleve belesütöttük a tölteléket. Ha kisülnek fahéjas cukorral megszórva, esetleg kevés sziruppal meglocsolva - vagy mindezek nélkül is -  mindenféle plusz töltelék nélkül fogyaszthatók.

   
Gluténmentesen elkészíthető, növényi tejjel készült, répacukor mentes, vegán desszert vagy második fogás.

   
Palacsintát mindnyájan szoktunk sütni, nagyon sokan szeretjük ugyanis. A gyerekek kedvence, a gasztronómiai „bűnözés” egyik fajtája. Sajnos palacsintából nem lehet egyet enni, egyszerűen azért, mert az evését nem lehet abbahagyni.

   
A zabpalacsinták királynője ezúttal sós változatban, olcsón, spenóttal dúsítva, napraforgómag sajttal töltve, egészségesen elkészült nálunk. Pontosabban megsütöttük, megettük, szerettük.


A sokadik kísérlet után sikerült olyan tojás nélküli palacsintákat sütnünk, amelyek könnyen megfordíthatók, sütés után repedés nélkül feltekerhetők, puha állagúak. 

Az amaránt palacsinták elkészítése igazi, szuper meglepetés volt számunkra. Mi magunk sem hittük volna, hogy egyetlenféle gluténmentes liszt ilyen pazarul, önmagában is megállja a helyét és ilyen finom ételt tudunk belőle készíteni.

A mák az ősz nagy ajándéka, amely aztán elkísér bennünket egészen az új máktermés beéréséig. A mák nagyon egészséges, kutatások sora bizonyítja csontjainkra gyakorolt jótékony hatását. Gazdagítsuk a palacsintarepertoárunkat most egy mákos változattal.

Egy sokak által kedvelt ételt, a hortobágyi palacsintát reformáltuk meg, a hagyományos fehérlisztes tésztát és a húsos tölteléket alakítottuk át - egy nem kevésbé ízletes - vegetáriánus étellé.


Az alábbi receptben leírt palacsintát többszöri kísérlet/javítás/újrakeverés/kuka után készítettük.
Bátran és teljes szívvel ajánljuk, mert könnyen megsüthető, jól megfordítható, mégis puha és omlós.


Törjük meg a hagyományokat és ezúttal süssünk a szokásos búzaliszt helyett fehér rizslisztből, finom, kiadós, puha és mutatós palacsintát.
Édes változatban is elkészíthető, de itt most egy sósan tálalható és tölthető változatot mutatunk be.


Az alábbi receptben egy könnyű, egészséges verziót mutatunk be, amely a hagyományokkal ellentétben nem búzalisztből, hanem zabpehelylisztből, tehéntej felhasználása nélkül készül. Amelyet nyugodtan, „lelkiismereti” nehézségek nélkül fogyaszthatunk.

Keresés