Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kakaópor alkalizált 10-12%, 500g

Kakaópor alkalizált 10-12%, 500g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.170 Ft (921 Ft + ÁFA)

(2.340 Ft/Kg) - RAKTÁRON


Alkalizált kakaópor
 10-12% kakaóvaj tartalommal. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vásárolj boltjainkban

Leírás

Alkalizált kakaópor 10-12% kakaóvaj tartalommal. 

Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.
A termék nem tartalmaz allergént.

A boltokban alapjában véve két fajta kakaóport lehet vásárolni. Az egyik, a sima vagy természetes kakaónak, a másik pedig a holland típusú, vagy alkalizált. A két kakaópor íze és színe alapjában véve eltérő.

A természetes kakaópor esetében a kakaóbab feldolgozása során semmit nem adnak hozzá és semmit nem vesznek el belőle. Önmagában, a természetes kakaóbab feldolgozott, fogyasztásra kész változata. A növényről alapjában véve savas, ph értéke 5 és 6 között mozog. Ezért van, hogy a sima kakaópor enyhén citrusos ízű és édesen kesernyés. 

Miért más a holland vagy alkalizált kakaópor?

A feldolgozás alatt kálium karbonáttal mossák át a kakaóbabot, amely semlegesíti a savasságát. Ettől az eljárástól nyeri el csodás sötétbarna színét, ami egészen a vörösesbarnáig terjedhet. Az íze sokkal lágyabb lesz tőle és gyakran azonosítják pozitív értelemben vett fás, földes jegyekkel. Vannak egészen sötét holland típusú kakaóporok is, ezek lúgossági foka 8.

A holland kakaópor legfontosabb ismérve, hogy nem savas, ezért nem reagál olyan sütési segédanyagokkal, mint a szódabikarbóna. Hiába rakunk mindkettőt a sütibe, a végeredmény biztos hogy csúnyácska és lapos lesz. A holland kakaóval készült sütemények ezért mindig sütőporral készülnek, mert ez már tartalmaz hozzáadott savat (borkősav), így a könnyű állagú, magasra megnövő süti garantált. A természetes kakaóporral készült sütik egyaránt jól működnek szódabikarbónával és sütőporral is.


 

100 gramm alkalizált kakaópor tápértéke:

Energia KJ-ban: 1241    
Energia Kcal-ban: 297    
Zsír: 11g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,6g    
Szénhidrát: 10,5g    
 - amelyből cukor: 0,5g    
Fehérje: 19,7g    
Só: 0,05g    




Cikkszám: 20182

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés