Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Füge aszalt 500g

füge aszalt bulkshop Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.300 Ft (1.024 Ft + ÁFA)

(2.600 Ft/kg) - 

Várható érkezés: 2018.10.27.

Fehérje: 3,1g / 100g

Összetétel: 100% füge. A fügét lehet frissen is fogyasztani, befőttnek is felhasználhatjuk, de leggyakoribb formában, szárított / aszalt vásárolhatjuk meg.

 

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A füge frissen fogyasztva kitűnő, befőttnek is felhasználják, de leggyakoribb formában, szárítva / aszalva vásárolhatjuk meg.
A füge jótékony hatása az értékes összetevőinek köszönhetően igen sokrétű: Magas a B6 vitamin, ficin, kálium, növényi szterin és polifenol tartalma. Hatásos méregtelenítő, gyulladásgátló, javíthatja az emésztést, csillapíthatja a köhögést. Magas káliumtartalma miatt különösen jó hatással lehet a szív és a máj működésére is.
A füge a mediterrán éghajlatú területekről származik, de már az ókorban is termesztették a szubtrópusi, trópusi éghajlatú vidékeken is. Délnyugat–Ázsiában őshonos, de Brazíliában, Portugáliában, Olaszországban és Törökországban is terem A legnagyobb fügeültetvények Madeirán, valamint Faial és São Roque do Faial környékén vannak.
A kereskedelemben általában brazil fügét vásárolhatunk, a nyári hónapokban az európai füge is megjelenik a piacokon.

100 gramm füge tápértéke:

Energia KJ-ban: 1212    
Energia Kcal-ban: 287    
Zsír: 2,33g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,32g    
Szénhidrát: 57,6g    
 - amelyből cukor: 55,5g    
Fehérje: 3,1g    
Só: 0,368g     
 

Receptek aszalt fügével

Quinoakása 
Áfonyabőrbe bújtatott édes köles 

 

Fügés-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

A tésztához:
- 10 dkg tönkölyliszt
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg nádcukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipetnyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt kardamom
- 12 dkg puha vaj
- 0.5 dl habtejszín

A töltelékhez:
- 10 dkg aszalt füge
- 0.5 dl habtejszín
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 1 kávéskanál citromlé

Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Ezután diónyi golyókat szaggatunk belőle, ezeket a tenyerünkkel szétlapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokos sütőben megsütjük, ha barnulni kezd, készen van.
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban masszává aprítjuk és ezzel a krémmel megkenjük a kekszeket, esetleg két kekszet össze is boríthatunk.
 


Cikkszám: 20176

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

ÚJDONSÁGAINK

Keresés