Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Vörösáfonya 500g
2.860 Ft (2.252 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Vörösáfonya 500g

2.860 Ft (2.252 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
2.715 Ft / db
Átlagos értékelés: 2
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A vörösáfonya értékes anyagokat tartalmaz

Több ásványi anyagot is tartalmaz. Gazdag A-, B-, C-, és E-vitaminban. Flavonoid és antioxidáns tartalma miatt jótékony hatású. Aszalt formában is értékes táplálék.
Összetevők: szárított vörösáfonya, cukor, napraforgó olaj.

Leírás

A vörösáfonya finom, egészséges aszalvány Az aszalt vörösáfonya fontos ásványi anyagokat tartalmaz

- Értékes ásványi anyagokat tartalmaz, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink és mangán, foszfor is van benne.
- Gazdag A-, B-, C-, és E-vitaminban.
- Flavonoid-tartalma miatt érvédő hatású.
- Erősíti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen.
- Sejtregeneráló, méregtelenítő hatású.
- Antioxidáns tartalma sokoldalú védelmet nyújt a szervezetnek.
- Hatással van a húgyúti fertőzések megelőzésére, kezelésére.


Az aszalt vörösáfonya értékes csemegeElsősorban nyersen fogyasztják, de sokrétű a felhasználása. Kompótok, pudingok, lekvár, dzsem, mártások, édes rizs készíthető belőle. Süteményekben, müzlikben finom.

A vörösáfonya aszalt formában is értékes táplálék.


A vörösáfonya hegyvidéki növény, az erdei fenyvesek jellegzetes örökzöld törpecserjéje.
Észak-Amerikában és Észak-Európában őshonos. Magyarországon a Kőszegi-hegységben, a Mecsekben a Zemplénben, az Őrségben, Göcsejben él. Levelei télen is élénkzöld színűek.

Recept: áfonyás zabpehely

Hozzávalók:
- 5 dl víz
- só
- 8 evőkanál zabpehely (80-100 g)
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 marék aszalt áfonya
- kb. 3 dkg durvára vágott dió
- 1 evőkanál lenmag
- 2 evőkanál méz
- 1 bögre növényi tej

Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet a sóval, és lassú tűznél kevergetve adjuk hozzá a zabpelyhet. Állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Forgassuk bele a diót, a lenmagot, a fahéjat, az áfonyát. Fedjük le és néhány percig hagyjuk állni. Tejjel és mézzel tálaljuk.
 

tedd a kosárba most és nézelődj tovább  



                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Pinterest táblánkon további aszalványokat találsz ide kattintva»»»




Cikkszám: 20178

Paraméterek

100g vörösáfonya tápértéke
​Energia KJ-ban 1495    
Energia Kcal-ban 353    
Zsír 0,5g    
 - amelyből telített zsírsav 0g    
Szénhidrát 84g    
 - amelyből cukor 67g    
Fehérje 0,5g    
0,01g    

Vélemények

5.00
2 értékelés
2
0
0
0
0
2022. 02. 03. -
Nagy imádója vagyok ;)
2017. 03. 14. -
Finom :)