Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Lencse 1kg
1.650 Ft (1.299 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Lencse 1kg

1.650 Ft (1.299 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Hüvelyes típusa
nagy kiszerelésű
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.570 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A lencse fontos fehérjeforrás, leggyakrabban leves vagy főzelék készül belőle, de salátának is kitűnő. Glikémiás indexe alacsony. Kitűnő növényi alapú fehérjeforrás. Fehérje: 21,89g / 100g
 

Leírás

A lencse kitűnő fehérjeforrás

A lencse kedvező tulajdonságai

Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék. Könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat tartalmaz.
Vitaminok közül az A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin található meg benne.
Ásványi anyagok közül kalciumot, foszfort, folsavat, magnéziumot, káliumot, cinket és vasat tartalmaz.
Ugyan magas a szénhidráttartalma, de mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Tartalmaz rostokat, így fogyasztása jó az emésztőrendszernek, az anyagcserének. 

 

A lencse konyhai felhasználása

A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Indiában liszt formában mindennapos élelmiszer.
 

A lencse története

Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik. Termesztése csak a mérsékelten meleg és nem szélsőségesen száraz éghajlatú vidékeken eredméyes. Magyarországon a vetésterülete nem számottevő.

100 gramm lencse tápértéke: A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő.

Energia KJ-ban: 1287    
Energia Kcal-ban: 308    
Zsír: 4,62g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,77g    
Szénhidrát: 28,88g    
 - amelyből cukor: 2,59g    
Fehérje: 21,89g    
Só: <0,01g     
 

Receptek lencsével Finom, növényi alapú receptötletek lencse felhasználásával

Lencsefasírt
Lencseleves 
Lencsefalatok 
Vegán lencsefasírt




-


 Lencseleves készítése - rövid videó

 Vegán lencsefasírt készítése - rövid videó

Lencsesaláta

A lencsesaláta hozzávalói

- 25 dkg lencse
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma (apróra vágva)
- 10 dkg sárgarépa (kockára vágva)
- 5 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor felaprított petrezselyem

A lencsesaláta elkészítése

1. A lencsét néhány órás áztatás után leszűrjük.
2. A hagymát pici zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított sárgarépát és még néhány percig pirítjuk. Beletesszük a lencsét, a sót, a borsot és felöntjük a zöldséglével. Mire a levét elfővi, a lencse megpuhul.
3. Elkeverjük a mustárt az ecettel, és részletekben hozzáöntjük az olajat. A mustáros mártást a lencsével alaposan összekeverjük és a felaprított petrezselymet beleforgatjuk.
 

 
Cikkszám: 20086

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 18. -
Zöldséges lencselevest szoktam készíteni, időnként lencsfőzeléket. Szeretem ezt a fajtát.

Hasonló termékek

Vöröslencse 1kg

1.560 Ft 1.190 Ft
Raktári és bolti készleten

Csicseriborsó 2kg

2.790 Ft
Raktári és bolti készleten

Mungóbab 400g

950 Ft 690 Ft
Raktári és bolti készleten

Csicseriborsó 1kg

1.690 Ft
Raktári és bolti készleten