Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Vegán lencsefasírt lecsós rizstésztával vagy durum penne tésztával recept

   
Ebben a receptben olyan ételeket párosítottunk, amelyeket korábban már más összeállításban, más ételek elkészítéséhez felhasználtunk.

A mostani lencsefasírtunk annyiban különbözik a videón láthatótól, hogy most nem őrölt mandulát, hanem két kanál hántolt kendermagot használtunk ízesítésnek és az egyébként is igen értékes lencse tápértékének a fokozásához.

Hozzávalók a lencsefasírthoz 4 fő részére  

1 löttyintésnyi étolaj 
1 közepes nagyságú, felkockázott hagyma
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 közepes nagyságú sárgarépa reszelve
1/2 kaliforniai paprika vagy 1 egész kápia
5 darab aszalt paradicsom őrölve vagy apróra törve
1 mokkáskanál bors
1 kávéskanál bazsalikomoregánókakukkfűkömény keveréke
3 evőkanál inaktív étkezési élesztő / sörélesztő
1 nagy evőkanál paradicsompüré
1.5 csésze főtt lencse
2 púpozott evőkanál kendermag
 ízlés szerint (kóstolgassuk)
BBQ szósz (gluténmentes, vegán változat)

(
Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



A lecsó hozzávalói

1 kisebb cukkini felkockázva
1 kisebb padlizsán felkockázva
1 közepes hagyma apróra vágva vagy reszelve
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/2 kápiapaprika apróra vágva
10-12 darab elfelezett koktél paradicsom
3-4 darab szárított, felaprított vagy magőrölt szárított paradicsom (a sótartalmát áztassuk ki, vagy kalkuláljuk bele a sózásba)
2.5 -3 dl sűrített paradicsom
3-4 evőkanál olíva- vagy más étolaj (olívaolaj kapható boltjainkban)
1 lapos evőkanál barna- vagy kókuszcukor / eritritol / más cukorpótló
1 lapos evőkanál szárított bazsalikom vagy 2-3 szál friss felaprítva (el is maradhat)
1 lapos evőkanál szárított oregánó vagy 2-3 szál friss (el is maradhat)
só ízlés szerint
bármilyen más fűszer, amit szerettek vagy jónak láttok.

Ezt a lecsóreceptet egy másik étel, a sült, töltött paradicsom elkészítésénél már felhasználtuk. nézzétek meg annak a receptjét is ide kattintva.

Hozzávalók a rizstésztához

1/2 csomag rizstészta + annyi forró, sós víz, amennyi jól ellepi

Hozzávalók a penne tésztához

1/2 csomag penne tészta vagy gluténmentes penne + 1 liternyi sós főzővíz

Elkészítés


1. A lencsefasírtok elkészítése (lásd a videót)

 


2. A lecsó elkészítése


A felsorolt hozzávalókból - vagy a saját gyakorlatunk szerint - főzzünk lecsót.
A hagymákat pároljuk meg.
Dobjuk a hagymára a zöldségeket és néhány percig kavargassuk, pároljuk.
Dobjuk bele az elfelezett paradicsomokat és azzal is pároljuk 1-2 percig.
Öntsük fel a megpárolódott zöldségeket a sűrített paradicsommal és forraljuk össze az egészet.
Ízesítsük a hozzávalókban felsoroltakkal.

3. A tészták elkészítése

A rizstésztát öntsük le annyi forró, sós vízzel, amennyi jól ellepi. Fedjük be és hagyjuk állni, ameddig a lecsót elkészítjük.
A penne tésztát 1 liternyi sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Van, aki keményebben szereti, mi a puhábbra főtt tésztát preferáljuk. Körülbelül 10 percig főztük.

4. Összeállítás

Az elkészült lecsóba forgassuk bele a leszűrt, megpuhult rizstésztát vagy a durum penne tésztát.
Tálaljuk a lencsefasírtokkal.

Jó étvágyat!




A vegán lencsefasírt lecsós rizstésztával vagy durum penne tésztával recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.