Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS
970 Ft (764 Ft + ÁFA)

Mungóbab 400g

970 Ft (764 Ft + ÁFA)
Raktáron
Átlagos értékelés: 1

mungóbab konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban is gazdag. Fehérje: 23,9g / 100g

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

A mungóbab jelentős fehérjeforrásA mungóbabról bővebben

A mungóbab leginkább a magas beltartalmi értéke miatt örvend nagy népszerűségnek.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes növény.
Jelentős B- és C-vitamin forrás
Vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
Fehérjében és rostban gazdag, ezért könnyen emészthető, tisztító, méregtelenítő hatású.

Mungóbab a konyhában


Konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé: egészséges egytálételek, főzelékék, saláták, pástétomok kedvelt alapanyaga. Készíthetünk belőle kását, színesítheti a reggeli ételeinket, de például levesnek is kiváló.
 

A mungóbab fogyasztása a régmúltból ered

A mungóbab már kr.e. 1500 óta főleg az ázsiai kultúrák ételeinek sorát gazdagította.

100 gramm mungóbab tápértéke:  A mungóbab sok hasznos tápanyagot tartalmaz

Energia KJ-ban: 1452    
Energia Kcal-ban: 347    
Zsír: 1,2g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,34g    
Szénhidrát: 62,6g    
 - amelyből cukor: 6,6g    
Fehérje: 23,9g    
Só: <0,013g    
 

Receptek mungóbabbal A mungóbab felhasználásával finom, egészséges ételeket készíthetünk

Pizza mungóbab csírából 
Mungóbab csíráztatása
Vegán, gluténmentes wrap
Vegán, gabonamentes lencseburger


Mungóbab leves

A mungóbab leves hozzávalói:

- 1,5 csésze mungóbab (főzés előtt kb. 6 órán át áztassuk)
- 3 csésze víz vagy zöldséglé
- citromlé
- olívaolaj
- fűszerek ízlés szerint:
gyömbér, kömény, koriander, kurkuma, fokhagyma, feketebors, babérlevél 

A mungóbab leves elkészítése:

Tegyük fel a mungóbabot főni a vízben vagy a zöldséglében, adjuk hozzá a citromlevet, az olívaolajat és a fűszereket. Főzzük 1-2 óráig, amíg meg nem puhul. Főzés közben szeletelt sárgarépát, zellert is tehetünk még bele.


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 
 
Cikkszám: 20117

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 08. -
Általában szeretem a babféléket, a mungóbab elég jó helyen áll a listámon.