Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Sárgaborsó 1kg
820 Ft (646 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Sárgaborsó 1kg

820 Ft (646 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN! (csak online)
4 db vagy több
780 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A sárgaborsóból ízletes levest és főzeléket készíthetünk. Több fontos vitaminnak és ásványi anyagnak kiváló forrása. Kedvező az aminosav összetétele. Kitűnően tárolható. Fehérje: 21g / 100g

Leírás

A sárgaborsónak kedvező az aminosav összetétele

A sárgaborsó tulajdonságai

A zöldborsószemeket hántolják, szárítják, azaz megszabadítják a külső halvány héjuktól a hasítási folyamat során. Így a gömbölyű borsószem két lencse alakú részre esik szét. Sárga és zöld színekben is létezik. 
​A sárgaborsó jól tárolható, ízletes levest és főzeléket készíthetünk belőle.
Az egészséges élelmiszerek között rangos helyen áll.

Miért érdemes sárgaborsóból készült ételeket fogyasztani?


Kiváló forrása a B1 és B2 vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnak.
Magas a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, vas-, cink- és mangántartalma.
Káliumtartalma csökkenti a lerakódások képződését az erek falán, jótékonyan hat a magas vérnyomásra is.
A szárazborsó molibdént is tartalmaz.
Nagyon kedvező az aminosav-összetétele.
Méregteleníti is a szervezetet, ami többek között az előbb említett jelentékeny molibdén-tartalmának köszönhető.

 


A sárgaborsó szinte mindenütt megterem, nem csoda, hogy a világon mindenhol fogyasztják: Európában, Ázsiában, Afrikában, Amerikában és Ausztráliában is.

100 gramm sárgaborsó tápértéke:  A sárgaborsó több fontos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz

Energia KJ-ban: 1442    
Energia Kcal-ban: 340    
Zsír: 1g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,2g    
Szénhidrát: 61g    
 - amelyből cukor: 5,1g    
Fehérje: 21g    
Só: <0,02g    

Recept: sárgaborsófőzelék egyszerűen

A sárgaborsófőzelék hozzávalói  Finom receptötlet sárgaborsóval

- 250 g sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 liter zöldséglé kockából
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál aprított friss rozmaring
- 2 db babérlevél
- só,bors
- 1 evőkanál olívaolaj

A sárgaborsófőzelék elkészítése

A sárgaborsót áztassuk be egy éjszakára. A felaprított hagymát pároljuk meg, adjuk hozzá a pirospaprikát és a fokhagymát, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a leszűrt sárgaborsót, a babérleveleket, a sót, a borsot és öntsük fel a zöldséglével.
Fedő alatt főzzük puhára.
A rozmaringot csak a végén adjuk hozzá. szórjuk bele, ha szükséges, igazítsunk a fűszerezésen és a főzelék sűrűségén.

 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 
Cikkszám: 20090

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 03. 02. -
Lencseleveshez és főzelékhez itt jó áron jutok hozzá.

Hasonló termékek