Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Édes bulgur mazsolával és idénygyümölcsökkel recept


Egy nagyon egyszerű, pillanatok alatt elkészíthető étel, amely desszertként, főételként egyaránt fogyasztható, maradék bulgurból is elkészíthető, de az elkészítéshez használhatunk kölest, kuszkuszt, gerslit, quinoát, rizst, hajdinát is.

A bulgur elkészítésének alapismereteit lásd a videón.

Az árpagyöngy elkészítését lásd:

Vegetáriánusoknak, mindenevőknek ajánljuk. A gluténmentesen étkezők készítsék quinoából, rizsből, kölesből, aki szereti a hajdinát, azzal is elkészíthető.

A köles és a hajdina elkészítését lásd az alábbi videókon:


Hozzávalók a képeken látott verzióhoz 2 személyre


1/2 bögre bulgur (A bulgurról bővebben: http://konyhalap.hu/bulgur/)
1 teli bögre növényi tej
pici
2-3 evőkanál növényi szirup vagy a Bulkshopban kapható bármelyik cukor, cukorpótló (eritritol, xilit, barna nádcukor, kókuszvirág cukor)
1 marék mazsola
1 kis marék goji bogyó
Gyümölcsök nyersen: idény szerint, mi kivit, mandarint, gránátalmát használtunk.
Bónuszként zöld fűszerek: mentalevél, citromfű levél (mi fagyasztottat használtunk).



Elkészítés

1. A bulgurt kétszeres mennyiségű növényi tejben tegyük fel főni, dobjuk hozzá és főzzük vele együtt a megmosott mazsolát.
2. Ha elfőtte a levét húzzuk félre, hagyjuk lefedve hűlni. Kavarjuk hozzá az édesítőt. A bulgur a vele főtt mazsolától édes, kóstoljuk meg és annak függvényében édesítsük tovább.
3. Míg hűl a beletenni szándékozott gyümölcsöket tisztítsuk meg, daraboljuk fel. A goji bogyót alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.
4. A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a gyümölcsöket.

Jó étvágyat!




Az édes bulgur mazsolával és idénygyümölcsökkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.