Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Arany mazsola 500g

arany mazsola 500g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
870 Ft (685 Ft + ÁFA)

(1.740 Ft/kg) - RAKTÁRON

3,1g / 100g fehérje
Összetétel: arany mazsola 98,5%, antioxidáns: kén-dioxid 1%, növényi olaj 0,5%. A mazsola jó néhány pozitív hatással bír szervezetünkre.

 

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

Leírás

Vannak olyan szőlőfajták, amelyek mag nélküliek, vagy csak egy magjuk van. Ezek a legalkalmasabbak mazsola előállítására. Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye. Nevét az aranyhoz hasonló színéről kapta.
A mazsola készítésének legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkén megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek. Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakulását.
A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.
Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.

100 gramm arany mazsola tápértéke:

Energia KJ-ban: 1253    
Energia Kcal-ban: 299    
Zsír: 0,5g    
 - amelyből telített zsírsav: 0g    
Szénhidrát: 79,1g    
 - amelyből cukor: 59,2g    
Fehérje: 3,1g    
Só: <1,0g     
 

Receptötletek mazsolával

1, Édes bulgur mazsolával és idénygyümölcsökkel recept
2, Nyers sütemény recept
3, Mákos tészta recept
4, Quinoakása aszalt gyümölcsökkel
5, Bulkshop energiaszelet recept
6, Zellersaláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával
7, Szaloncukor recept
8, Mézes puszedli aszalt gyümölcsökkel
9, Gluténmentes kuglóf aszalt gyümölcsökkel

Recept: mazsolás zabkása

Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 400 ml víz
- 100 ml tej
- 1 kis darab egész fahéj
- fél marék mazsola
- 30 g mandula
- 1 csipet só
- 3 evőkanál méz

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet és lassú tűznél belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat, a sót. Ha már megfelelő sűrűségű, hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, a tejet és a mézet. 1-2 percig még lefedve állni hagyjuk.

 

Cikkszám: 20211

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 06.
Finom, minőségi, piaci áron.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

ÚJDONSÁGAINK

Keresés