Termékek Menü

Arany mazsola 500g

arany mazsola 500g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
810 Ft (638 Ft + ÁFA)

(1.620 Ft/kg)

RAKTÁRON

Összetétel: arany mazsola 98,5%, antioxidáns: kén-dioxid 1%, növényi olaj 0,5%

3,1g / 100g fehérje

Leírás

Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.
Vannak olyan szőlőfajták, amelyek magnélküliek, vagy csak egy magjuk van. Ezek a legalkalmasabbak mazsola előállítására. Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye. Nevét az aranyhoz hasonló színéről kapta.
A mazsola készítés legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkán megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantartja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javítja a szem egészséségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek. Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakuláaát.
A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és műzliket.

100 gramm arany mazsola tápértéke:

Energia KJ-ban: 1253    
Energia Kcal-ban: 299    
Zsír: 0,5g    
 - amelyből telített zsírsav: 0g    
Szénhidrát: 79,1g    
 - amelyből cukor: 59,2g    
Fehérje: 3,1g    
Só: <1,0g     
 

Receptötletek mazsolával

1, Édes bulgur mazsolával és idénygyümölcsökkel recept
2, Nyers sütemény recept
3, Mákos tészta recept
4, Quinoakása aszalt gyümölcsökkel
5, Bulkshop energiaszelet recept
6, Zellersaláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával
7, Szaloncukor recept
8, Mézes puszedli aszalt gyümölcsökkel
9, Gluténmentes kuglóf aszalt gyümölcsökkel

Recept: mazsolás zabkása

Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 400 ml víz
- 100 ml tej
- 1 kis darab egész fahéj
- fél marék mazsola
- 30 g mandula
- 1 csipet só
- 3 evőkanál méz

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet és lassú tűznél belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat, a sót. Ha már megfelelő sűrűségű, hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, a tejet és a mézet. 1-2 percig még lefedve állni hagyjuk.

 

Cikkszám: 20211

További képek
Vélemények
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 06.

Finom, minőségi, piaci áron.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL




500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook