Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kuszkusz 2kg

Kuszkusz 2kg Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.500 Ft (1.181 Ft + ÁFA)

(750 Ft/kg) - RAKTÁRON
Fehérje: 13,2g / 100g


A kuszkusz segíthet a fogyásban. Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, nem tartalmaz cukrot és zsírt, segíti az egészséges szívműködést.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

ÚJDONSÁGAINK

 

Leírás

A kuszkusz egészséges anyagokat tartalmaz, mint a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Segíti a fogyást; teltség érzetet ad, ezáltal csökkentve az éhséget. Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, nem tartalmaz cukrot és zsírt, segíti az egészséges szívműködést.
Enyhén benedvesített és belisztezett, gríz állagúra darált durumbúzából készül. A lisztes víz bevonja a parányi gömböket. Szitálással méret szerint szétválogatják, és a napon szétterítve kiszárítják. Apróbb és nagyobb szemű változatai is népszerűek. Az apróbbak neve „szeffa”, főként édességekhez, töltelékekhez használják. A nagy szeműt „mhammszának” hívják a marokkóiak. Európában bulgur néven ismert egy nagyobb szemű kuszkuszféleség: ezt használják gyakran kuszkuszsaláta készítésekor. Édes és sós ételek egyaránt készíthetők belőle.
A száraztésztához hasonlóan, szinte korlátlan ideig eltartható. A kuszkuszt nagyon könnyű elkészíteni.
A kuszkusz egy észak-afrikai, berber eredetű tésztaétel, amit a világon szinte már mindenhol ismernek.

100 gramm kuszkusz tápértéke:

Energia KJ-ban: 1565    
Energia Kcal-ban: 369    
Zsír: 2g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,4g    
Szénhidrát: 72,9g    
 - amelyből cukor: 3g    
Fehérje: 13,2g    
Só: 0,01g    



 

Receptek kuszkusszal

Kuszkuszgombóc recept 
Töltött paradicsom kuszkusszal 

 

Édes kuszkusz aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:

- 20 dkg kuszkusz
- 2 dl tejszín
- 4 dl tej
- 1 marék tetszés szerinti aszalt gyümölcs apróra vágva
- 1 narancs leve
- 1 marék mandula, vagy pisztácia
- 2 ek. méz
- csipetnyi fahéj

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt áztassuk meleg vízben, hogy megpuhuljon.
Forraljuk fel a tejet a tejszínnel, adjuk hozzá a kuszkuszt, keverjük bele az aszalt gyümölcsöt, a narancs levét, a magokat, a mézet, és fedő alatt hagyjuk, hogy teljesen magába szívja a folyadékot. Amikor a szemek már pergőssé váltak, szedjük tálkákba és a tetejüket szórjuk meg a fahéjjal.

 

Cikkszám: 20132

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés