Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Diótorta recept

Vegán diótorta recept bulkshop növényi alapú    Vegán diótorta recept bulkshop növényi alapú

Finom ünnepi diós édesség

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető ünnepi sütemény.

bulkshop magyar vallalkozas
A képen látható diótorta egy egész nagy családnak elég (10-11 fő), ha minden jól alakul Karácsonyig, és együtt tudunk ünnepelni szeretteinkkel, az azt jelenti, hogy a járvány kegyes volt hozzánk, akkor meg is érdemlünk egy ekkora sütit. Ha nem sikerül, akkor érdemes a fele mennyiségből sütni.


Mi ezúttal nem kerek tortaformát használtunk - bár lehet, hogy úgy szebb lett volna - igyekeztünk ugyanis egyszerűbbé tenni a munkafolyamatot, így ebben a formában nem kellett 3 egyforma sütikarikát sütnünk, hanem egy hagyományos méretű sütőtepsiben egyszerre a sült tésztát elharmadoltuk, ami kevéske kimaradt, azt díszítésre használtuk.

A tortakéreg elkészítése nagyon könnyű, nem lehet elrontani. A krém szintén nem ügy. A krémet tovább lehet lazítani 1 dl növényi tejszínpótlóból készített habbal, de mi ezt nem tettük. Biztosan nem ront rajta.

Az idén drága a dió - de hát, mi nem drága az idén? - talán az ünnepekre meg tudjuk engedni magunknak. Ha mégsem tudnánk kigazdálkodni, a süteménykéreg napraforgómaggal is elkészíthető.

Hozzávalók egy nagy, háromrétegű diótortához

A tésztához

40 dkg dióbél
10-15 dkg eritritol / kókusz- vagy barna cukor / más cukor, cukorpótló
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg cirokliszt / kölesliszt
5 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifű maghéj
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna + 1 evőkanál almaecet / 1 facsarásnyi citromlé
2 vegán tojás tojáspótló porból / 2 lentojás
1 kávéskanál vanília kivonat / aroma
4 dl növényi ital / víz

Hozzávalók a diókrémhez

1 bögre (2,5 dl) darált dió
0.5 l kókusztej / növényi tej
12 dkg manióka liszt / rizsdara / kukoricakeményítő / 1 csomag vaníliás pudingpor / oroszkrém pudingpor (házi készítésű puding: 0.5 l növényi tej + 2 nagy evőkanál kukoricakeményítő)
1/4 bögre eritritol / más fehér cukor, cukorpótló, lehet több, édesebb
1 evőkanál kókuszzsír / növényi margarin vagy 1 púpos evőkanál útifű maghéj (a krém szilárdításához, hogy jól szeletelhető legyen)

további ízesítők lehetnek:

1 bio narancs héja
1 mokkáskanál őrölt citromhéj
1 mokkáskanál kardamom
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A diótorta elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Béleljünk ki egy hagyományos méretű sütőtepsit papírral.
3. Daráljuk meg a diót, készítsük ki gondosan, az elkészítés sorrendjében a hozzávalókat.
4. Készítsük el a tojáspótlót a csomagoláson lévő utasítások szerint vagy őröljünk meg 2 evőkanál lenmagot, tegyünk hozzá 6 evőkanál vizet és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik.
5. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
6. Tegyük a száraz hozzávalókhoz a növényi tojást és 2 dl folyadékot.
Alaposan kavarjuk össze, a massza a benne lévő útifűtől fokozatosan sűrűsödik, pótoljuk hozzá a többi folyadékot.
7. A masszát vékonyan és egyenletesen terítsük el a kibélelt tepsiben
8. Süssük meg 12-15 perc alatt.
9. Hűtsük ki és vágjunk belőle három egyforma lapot. A kimaradó tésztát azonnal együk meg vagy tegyük félre díszítésnek.
10. Készítsük el a krémet.
5 dl növényi tejben keverjük el a manióka lisztet, főzzük fel, állandó keverés mellett sűrűsödésig. Édesítsük és még melegen, de nem forrón keverjük el benne a darált diót, a kókuszzsírt / útifű maghéjat és az egyéb ízesítőket. Kóstolgassuk, ízesítgessük.
11. A lapokat egymás után kenjük meg a krémmel. Díszítsük.
12. Tegyük a hűtőbe, hogy a krém szeletelhetővé dermedjen.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Vegán diótorta recept bulkshop növényi alapú

Vegán diótorta recept bulkshop növényi alapú

Vegán diótorta recept bulkshop növényi alapú


A diótorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  TORTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA