Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Manióka liszt 500g

Ár:
810 Ft (638 Ft + ÁFA)

A manióka liszt jól beilleszthető a mindenmentes diétába, egészséges alapanyag. A manióka lisztből készült élelmiszereknek nincsen erős, jellegzetes ízük: mindig azét veszik át, amellyel együtt főzik - vagy a feldolgozás során hozzáadott ízesítőszerekét.

(1.620 Ft/Kg) - 
RAKTÁRON


TÁPIÓKA LISZT KAPHATÓ

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Tápióka keményítő 1kg (tápiókaliszt) Tápióka keményítő 1kg (tápiókaliszt)
1.110 Ft

Leírás

Mi a manióka liszt?

A manióka liszt más néven cassava liszt egy gluténmentes lisztféle, amely helyettesítheti a búzalisztet a gluténérzékenyek és paleo étrendet követők számára. A manióka Dél-Amerikában őshonos gyökérzöldség, amely hasonló a sárgarépához, a céklához vagy a fehérrépához. 

 

A maniókaliszt előnyei

A maniókából készült liszt jól beilleszthető a mindenmentes diétába, egészséges alapanyag.
Nagyrészt szénhidrátokat tartalmaz, de sok benne a C-vitamin és a mangán is, található benne még kalcium, foszfor is, és igen magas a keményítőtartalma.
A legtöbb maniókából készült élelmiszer természetes módon vegán és mentes a mogyoróféléktől, gabonáktól és gluténtól - ezért remek választás azoknak, akik allergiában vagy érzékenységben szenvednek.


Hogyan használjuk?

A manióka liszt fehér színű és semleges ízű, állaga finom, így remek sütési alapanyag, amelyet igen változatosan lehet felhasználni, és azok is bátran kísérletezhetnek vele, akik számára a legtöbb gabonaféle, illetve liszt tiltott.

A manióka lisztből készült élelmiszereknek nincsen erős, jellegzetes ízük: mindig azét veszik át, amellyel együtt főzik - vagy a feldolgozás során hozzáadott ízesítőszerekét.
 

A manióka liszt nem ugyanaz, mint a tápióka liszt

Habár időnként a manióka lisztet és a tápióka lisztet egymással felcserélhetően használják, valójában két egymástól eltérő lisztről van szó. A tápióka egy keményítő, amit a manióka gyökeréből nyernek mosási és pépesítési folyamatok által. A nedves pépet aztán kipréselik és egy keményítőtartalmú folyadékot kapnak. Amikor minden víz elpárolgott ebből, akkor a tápióka liszt maradt meg.

A manióka liszt a teljes gyökeret tartalmazza, egyszerűen meghámozva, kiszárítva és őrölve. Tehát több rostot tartalmaz, mint a tápióka liszt. Ebből pl. tortilla is készíthető, ami a tápióka liszttel nem volna lehetséges.


Érdekesség: A manióka feldolgozatlan formában, tehát nyersen mérgező, mivel leveleiben és gyökereiben is úgynevezett cianidot képező cukorszármazék („hidrociánsav”) található, így ahhoz, hogy biztonságos legyen a fogyasztása, először meg kell hámozni, majd fel kell dolgozni akár áztatással, akár főzéssel vagy fermentálással. A késztermékek teljes biztonsággal fogyaszthatók.

 

100 gramm manióka liszt tápértéke

Energia KJ-ban:  
Energia Kcal-ban: 
Zsír: g    
 - amelyből telített zsírsav: g    
Szénhidrát: g    
 - amelyből cukor: g    
Fehérje: g    
Só: g    

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST    Kosárba

Cikkszám: 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés