Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS
830 Ft (654 Ft + ÁFA)

Tápióka keményítő 500g (tápiókaliszt)

830 Ft (654 Ft + ÁFA)
Raktáron
Átlagos értékelés: 2

A tápiókaliszt gluténmentes keményítő, helyettesítheti a lisztet. A vele készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánlott kenyerekhez és péksüteményekhez. Alkalmas sütésre, főzésre. Szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez kiváló. Kifejezetten sima, csomómentes ételek készíthetők vele.


MANIÓKA LISZT KAPHATÓ

Leírás

A tápiókaliszt / tápióka keményítő tulajdonságai  A tápiókaliszt gluténmentes keményítő, helyettesítheti a lisztet.

A tápióka liszt egy gluténmentes keményítő, amit a manióka nevű növény gyökeréből egy különleges eljárással vonnak ki. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el a tápióka keményítő, mellyel helyettesíthető a hagyományos liszt is.

A tápiókaliszt / tápióka keményítő felhasználása

A tápiókaliszt vagy keményítő tökéletesen beilleszthető a gluténérzékenyek étrendjébe és a különböző diétákba.
A vele készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánlatos elsősorban kenyerek, péksütemények
elkészítéséhez. Maglisztekkel keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz. A tápiókaliszttel (keményítővel) készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek

Alkalmas továbbá sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Átlátszóan sűrít, felhasználható pudingok, desszertek, levesek készítéséhez is. Nagy előnye, hogy gyors hűtés
során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.

100 gramm tápiókaliszt tápértéke:

Energia KJ-ban: 1590 
Energia Kcal-ban: 380    
Zsír: 0,1g    
Szénhidrát: 91g    
 - amelyből keményítő: 85g    
Fehérje: 0,1g    
Só: <0,1g    


 

Receptek tápiókaliszttel Finom, növényi alapú receptötletek tápiókaliszttel

Epres tápiókapuding 
Profiterol - vegán fánk

Kókuszkrémmel töltött palacsintatorta 
Pita

Kovásszal készült gluténmentes kenyér 
Lektinmentes kenyér kendersajttal vagy kenderkrémmel 
Kapros kölespite 
Csicseris, zabpelyhes chips spenótos növényi krémsajttal 
Diótorta 
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt 
Jackfruittal töltött ravioli



 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST  



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 



Cikkszám: 21069

Vélemények

5.00
2 értékelés
2
0
0
0
0
2022. 02. 18. -
Az epres tápióka puding nagyon jól néz ki... Köszönöm a recepteket is.
2017. 04. 11. -
Többféle megoldást kipróbáltam már a hagyományos liszt helyettesítésére. Nem voltam mindegyikkel elégedett, néhánynak mellékíze volt és nehezebben is lehetett elkeverni. A tápióka keményítő minden tekintetben elnyerte a tetszésemet és az árával is nagyon elégedett vagyok. Készítettem már vele főzeléket, levest, de tésztamártásokhoz is nagyon bevált.