Leírás
Barna rizsliszt
A barna rizsliszt lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. A barnarizsből készült rizslisztnek jelentős a B1, B3, B6 vitamin, vas, folsav, mangán, szelén és magnézium tartalma, ami kedvezően hat a vérkeringésre, az izmok működésére és a csontokra. Fogyasztása révén kellemes telítettséget érzünk, tehát fogyókúrázók körében is népszerű és könnyen emészthető.
A barna rizsliszt könnyen beilleszthető a gluténmentes diétába is. Sokrétűen felhasználható, könnyű vele dolgozni. Készíthetünk belőle mártásokat, tortát, tortakrémet, sűríthetünk vele levest, főzeléket és panírozásra is ideális.
Indiai dosa recept barna rizsliszttel
További receptek barna rizsliszttel

Gluténmentes lisztkeverék házilag Egyszerű rizskenyerek
Gluténmentes citromos muffin
Áfonyás lila muffin
Aranygaluska banánvirágpudinggal
Profiterol - vegán fánk
Fahéjas csiga
Pita
Kovásszal készült gluténmentes kenyér
Élesztőmentes szódakenyér
Diótorta
Barna rizslisztes, burgonyás lepények
Hozzávalók:
- kb.80 dkg reszelt nyers burgonya
- 1 fej hagyma
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 2 egész tojás
- 15 dkg barna rizsliszt
- 20 g utifű maghéj
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókat összedolgozzuk és tetszés szerinti méretű golyókat formázunk belőle. A golyókat lepény formára lapítva a felhevített olajon kisütjük.
Tápérték 100 g barna rizslisztben
Energia KJ-ban: 2451Energia Kcal-ban: 331
Zsír: 2,9 g
amelyből telített zsírsav: 0,5 g
Szénhidrát: 63,1 g
amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 9,8 g
Só: 0 g
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
cikkszám: 20115