Kókuszolaj 1000ml - nem hidrogénezett
A kókuszolajatvagy kókuszzsírt a kókuszdió beléből vonják ki. 90%-ban telített zsírsavakból áll. Jól bírja a magas hőmérsékletet, hosszú ideig tárolható. Nem hidrogénezett növényi zsír. Szűrt, színtelen, illatmentes. Felhasználható sütéshez, főzéshez, pároláshoz, bőrápoláshoz. |
|
|
|
Átlagos értékelés: |
![]() |
Leírás
A kókuszolaj (kókuszzsír) jellemzői
A kókuszdió beléből kivont olaj a kókuszolaj (vagy kókuszzsír). A kókuszolajat 90%-ban telített zsírsavak, 6%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavak és 3%-ban többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. Közepes láncú zsírsavakból áll.
Emiatt a kókuszolaj nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet és hosszú ideig tárolható.
A kókuszolajat sokféleképpen felhasználhatjuk a gasztronómiában és az iparban.
A kókuszolaj segíthet megőrizni súlyunkat és egészségünket, zsírsavjai nem rakódnak le a szervezetben, nem zsírokká, hanem energiává alakulnak.
Laurinsav és kaprinsav tartalmának köszönhetően immunerősítő hatása is van.
A konyhai felhasználás esetén a kókuszolaj - magas hőstabilitása miatt - átszűrés után újra felhasználható.
Szűrt, színtelen, illatmentes.
Felhasználható sütéshez, főzéshez, pároláshoz, bőrápoláshoz.
Összetevők: 100% kókuszolaj
Receptek kókuszolajjal

Vegán "Nutella" fudgeVegán kuglóf kétféle változatban
Almás, mákos zabsüti
Sütőben sült, pihe-puha, gluténmentes, vegán fánk
Kókuszkaramelles, kókuszkrémes mandulatorta
Kókusz- és mandulalisztből készült zserbó
Mindenmentes, vegán camembert
Vega pecsenyezsír és fűszersó
15 perces gesztenyekeksz
Képviselőfánk rizslisztből

Sós, karamellás diósüti
Narancshéj trüffel recept
Narancsos csokitorta
Almás pite recept
Tormakrém
Adventi sütikoszorú
Csicseriborsós csokikrémmel töltött pite
Grízes tészta
Egyszerű zabmuffin mangókrémmel
Tökmézes keksz
Fekete bab brownie
Diótorta
Feketebab-gombócok
100 gramm kókuszolaj tápértéke:
kcal: 862fehérje: 0
szénhidrát: 0
zsír: 100
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20229
Vélemények







