Psyllium husk, útifű maghéj, 250g
Az útifű maghéj (psyllium husk)magas rosttartalmú, segít az emésztőrendszer megtisztításában. Használható zselésítő anyagként, pl. folyékony gyümölcspép esetében. |
|
|
|
Átlagos értékelés: |
![]() |
Leírás
Az útifű maghéj a diétázók és az egészség tudatosak kedvenc praktikája
gyakran használatos nyers ételek készítésénél.
A Psyllium Husk az útifűfélék családjába tartozik. Indiai bolhafűnek is nevezik, ami a származási helyére utal.
Mire jó az útifű maghéj? Mihez használjuk?
Elsősorban édességek, torták alapanyaga, mert segít besűríteni a folyékony gyümölcspépet, finom zselét képez abból az anyagból, amihez hozzáadják. Kötőanyagként viselkedik, egyben tartja és dúsítja, amihez hozzáadják.
Vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre
Palacsinta tésztához, krémekhez, kenyérhez, sütemények tésztájába, turmixokhoz, de még a müzlibe téve is használják
Útifű maghéj nem csak fogyókúrázóknak

Amellett, hogy hozzásegít bennünket ízletes nyers ételek készítéséhez, nagyon egészséges is.
Egy növényi mézgát tartalmaz, amely megnyugtatja és kitisztítja az emésztőrendszert.
Magas rosttartalma révén csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet.
Tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot.
Csökkenti az éhségérzetet.
Az útifű maghéj igazi „szuperétel”, melyet érdemes beépíteni az étrendünkbe és tisztítókúráinkba. Az emésztőrendszer tisztításához teljesen természetes és biztonságos megoldás.
Az útifű maghéj termesztésében India világviszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el.
Az útifű kis magjai a magburokban, a vékony héjban rejtőznek: 1000 db mag súlya kb. 2 gramm.
Fogyasztása ajánlott:

- emésztési problémák (szorulás, hasmenés, puffadás) esetén,
- kúraszerű alkalmazása az emésztőrendszer tisztításához.
hogyan használjuk az útifű maghéjat?
Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása!
Az útifüvet reggel és este étkezés előtt fél órával javasolt fogyasztani; 1 evőkanálnyit kb. 2 dl folyadékban kell elkeverni és azonnal meginni, hogy a zselésedés a gyomorban történjen meg. Így nagyon hamar elmúlik az éhségérzet, mert a gyomrot eltelíti.
100 gramm útifű maghéj (psyllium husk) tápértéke:
Energia KJ-ban: 812
Energia Kcal-ban: 194
Zsír: <0,5g
- amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 1,7g
- amelyből cukor: 0g
Fehérje: 1g
Só: <0,1g
Receptek útifű maghéjjal

Zöldséges kenyér gabonaliszt nélkül»»»
Vegán, gluténmentes beigli»»»
Mákos pite aszalt szilvával»»»
Mini bagettek zöldségesen, fokhagymás olajjal»»»
Mákos beigli gluténmentesen»»»
Aranygaluska banánvirágpudinggal»»»
Lektinmentes kenyér kendersajttal vagy kenderkrémmel»»»
Könnyen készíthető beigli»»»
Diótorta
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST
Kosárba

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20137
További képek


Vélemények






