Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Sült hagyma kölestöltelékkel recept


Az alábbi recept elkészíthető kuszkusz, bulgur, quinoa, hajdina, árpagyönygy, kukoricadara, rizs, lencse töltelékkel is. Mindegyik nagyon finom és nagyon egészséges, gluténmentesen is elkészíthető. 

Maradékok hasznosítására/felhasználására kiváló recept. Mi kölesmaradékból készítettünk vegetáriánus ételt, de a receptben a füstölt sajt kiváltható 2 teáskanál élesztőporral, a tojás 1 evőkanál kukoricakeményítővel és ebben az esetben a vegán étkezésnek is egyik nagyon finom és különleges étele lehet.

Hozzávalók

3-4 nagy vörös vagy fehér hagyma
1 kávéskanál só a főzővízhez

A töltelékhez

1 bögre főtt köles vagy más főtt gabonaféle: bulgur, quinoa, kuszkusz, hajdina, kukoricsdara, rizs, gersli, de bármelyik féle lencse is jó.
1 tojás / 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
2 púpozott evőkanál hántolt kendermag
2 púpozott evőkanál füstölt sajt vagy 2 kávéskanál élesztőpor
1 púpozott evőkanál sótlan ételízesítő
1 kávéskanál só
Fűszerek, mindenből egy kicsi: őrölt kömény, őrölt koriander, füstölt paprika, bors, friss zöld fűszerek, ami van otthon. Bármilyen fűszer, amit szeretünk, ami általában az ételeinkben használunk.



Elkészítés
1. Sós vízben, egészben főzzük meg a hagymákat félpuhára. Nem kell agyonfőzni, inkább kissé kemények legyenek. Hűtsük ki. A hagymák belsejét óvatosan nyomjuk, emeljük ki. Ha nem főztük agyon a hagymákat nem nehéz művelet.
2. A hagymák kiszedett belső leveleit aprítsuk apróra, kevés olajon kicsit süssük pirosra. (Mi lenmagolajat használtunk). Felét adjuk a töltelékhez, felét tegyük a tepsi aljába. A tepsi aljába öntsünk fél pohár vizet is.
3. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit. Töltsük meg a hagymákat és helyezzük el őket a tepsinkben, 180 fokos sütőben, légkeveréssel vagy gázsütőben közepes lángon legalább 40-50 percet kell sütni.

Jó étvágyat!



A sült hagyma köles töltelékkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.