Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Barnarizs közepes szemű 1kg/2kg

(580/480 Ft/Kg) - 

RAKTÁRON

Fehérje: 7,9g / 100g

barna rizs lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. 

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Ár: Cikkszám: Kép: Név: Kosárba
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)
20061
Barnarizs közepes szemű 2kg
Menny.:Kosárba
620 Ft (488 Ft + ÁFA)
20701
Barnarizs közepes szemű 1kg
Menny.:Kosárba

Leírás

A barna rizs lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. 

A rizs szénhidráttartalma a legmagasabb a gabonafélék között,  100 grammban átlagosan 75-80 gramm szénhidrát található. A barna rizs rosttartalma tisztítja az emésztőrendszert, szelénium tartalma  jó hatással van a szívműködésre. Egyenletes szinten tartja a vércukorszintet, így cukorbetegek számára a barnarizs előnyösebb választás lehet a fehér rizzsel szemben. 
A különböző fajták a főzés után eltérő állagot mutatnak, ezért más-más célra szokás használni őket. A hosszú szemű fajták a főzés során nem tapadnak össze, pergősek  maradnak, míg a rövid szeműek könnyen összeragadnak. A közepes szemű rizs keményítőtartalma  jóval magasabb  mint a többi rizsé,  besűríti a főzőlevet, ezért  ez a fajta a legalkalmasabb a rizottóhoz, rizsfelfújthoz és töltelékekhez.
A barna rizs hosszabb idő alatt fő meg, mint a fehér rizs, ezért érdemes akár egy éjszakára is beáztatni és ezután főzzük meg 2,5-szeres  mennyiségű vízben.
A rizsfogyasztás elsősorban Ázsiában terjedt el. Legnagyobb mennyiségben  Kínában, Indiában és Indonéziában fogyasztják.
 

Receptek barnarizzsel

Vega kolbász és hurka


Barna rizs brokkolival

Hozzávalók:
- 10 dkg barnarizs 
- 1 csipet só 
- 25 dkg brokkoli
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma 
- 2 db tojás

Elkészítés:
Az előző napon beáztatott barna rizst 2,5-szeres sós vízben puhára főzzük, egy másik edényben a rózsáira szedett brokkolit sóval és kevés reszelt  szerecsendióval puhára pároljuk.
Egy sütőedényt kikenünk olajjal,  szétterítjük benne a megfőtt rizst, és a tetején elosztjuk a párolt brokkolit. A felvert tojásokat elkeverjük a fokhagymával és ráöntjük a brokkolis rizsre.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a tojás meg nem sül.
 

100 gramm barnarizs tápértéke:
  Energia KJ-ban: 1582    
Energia Kcal-ban: 373    
Zsír: 2,9g    
 - amelyből telített zsírsav: 1g    
Szénhidrát: 77,2g    
 - amelyből cukor: 0g    
Fehérje: 7,9g    
Só: 0g    

 

Cikkszám: 20061

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Akik ezt vásárolták, vettek még

ÚJDONSÁGAINK

Keresés