Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS
1.260 Ft (992 Ft + ÁFA)

Lencse 1kg

1.260 Ft (992 Ft + ÁFA)
Raktáron
Átlagos értékelés: 1

A lencse fontos fehérjeforrás, leggyakrabban leves vagy főzelék készül belőle, de salátának is kitűnő. Glikémiás indexe alacsony. Kitűnő növényi alapú fehérjeforrás. Fehérje: 21,89g / 100g
 

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

A lencse kitűnő fehérjeforrás

A lencse kedvező tulajdonságai

Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék. Könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat tartalmaz.
Vitaminok közül az A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin található meg benne.
Ásványi anyagok közül kalciumot, foszfort, folsavat, magnéziumot, káliumot, cinket és vasat tartalmaz.
Ugyan magas a szénhidráttartalma, de mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Tartalmaz rostokat, így fogyasztása jó az emésztőrendszernek, az anyagcserének. 

 

A lencse konyhai felhasználása

A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Indiában liszt formában mindennapos élelmiszer.
 

A lencse története

Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik. Termesztése csak a mérsékelten meleg és nem szélsőségesen száraz éghajlatú vidékeken eredméyes. Magyarországon a vetésterülete nem számottevő.

100 gramm lencse tápértéke: A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő.

Energia KJ-ban: 1287    
Energia Kcal-ban: 308    
Zsír: 4,62g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,77g    
Szénhidrát: 28,88g    
 - amelyből cukor: 2,59g    
Fehérje: 21,89g    
Só: <0,01g     
 

Receptek lencsével Finom, növényi alapú receptötletek lencse felhasználásával

Lencsefasírt
Lencseleves 
Lencsefalatok 
Vegán lencsefasírt




-


 Lencseleves készítése - rövid videó

 Vegán lencsefasírt készítése - rövid videó

Lencsesaláta

A lencsesaláta hozzávalói

- 25 dkg lencse
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma (apróra vágva)
- 10 dkg sárgarépa (kockára vágva)
- 5 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor felaprított petrezselyem

A lencsesaláta elkészítése

1. A lencsét néhány órás áztatás után leszűrjük.
2. A hagymát pici zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított sárgarépát és még néhány percig pirítjuk. Beletesszük a lencsét, a sót, a borsot és felöntjük a zöldséglével. Mire a levét elfővi, a lencse megpuhul.
3. Elkeverjük a mustárt az ecettel, és részletekben hozzáöntjük az olajat. A mustáros mártást a lencsével alaposan összekeverjük és a felaprított petrezselymet beleforgatjuk.
 

 
Cikkszám: 20086

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 18. -
Zöldséges lencselevest szoktam készíteni, időnként lencsfőzeléket. Szeretem ezt a fajtát.