Maradékok hasznosítására / felhasználására kiváló recept. Mi kölesmaradékból készítettünk vegán ételt, úgy, hogy a füstölt sajtot 2 teáskanál élesztőporral helyettesítettük, a tojást pedig 1 evőkanál kukoricakeményítővel. Így a vegán étkezésnek is egyik nagyon finom és különleges étele lehet.
A sült hagyma kölestöltelékkel hozzávalói
3-4 nagy vörös vagy fehér hagyma1 kávéskanál só a főzővízhez
A kölestöltelékhez
1 bögre (2,5 dl) főtt köles vagy más főtt gabonaféle: bulgur, quinoa, kuszkusz, hajdina, kukoricadara, rizs, gersli, de bármelyik féle lencse is jó.1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
2 púpozott evőkanál hántolt kendermag
2 kávéskanál élesztőpor
1 púpozott evőkanál sótlan ételízesítő
1 kávéskanál só
Fűszerek, mindenből egy kicsi: őrölt kömény, őrölt koriander, füstölt paprika, bors, friss zöld fűszerek, ami van otthon. Bármilyen fűszer, amit szeretünk, ami általában az ételeinkben használunk.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A sült hagyma kölestöltelékkel elkészítése
1. Sós vízben, egészben főzzük meg a hagymákat félpuhára. Nem kell agyonfőzni, inkább kissé kemények legyenek. Hűtsük ki. A hagymák belsejét óvatosan nyomjuk, emeljük ki. Ha nem főztük agyon a hagymákat nem nehéz művelet.2. A hagymák kiszedett belső leveleit aprítsuk apróra, kevés olajon kicsit süssük pirosra. (Mi lenmagolajat használtunk). Felét adjuk a töltelékhez, felét tegyük a tepsi aljába. A tepsi aljába öntsünk fél pohár vizet is.
3. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit. Töltsük meg a hagymákat és helyezzük el őket a tepsinkben, 180 fokos sütőben, légkeveréssel vagy gázsütőben közepes lángon legalább 40-50 percet kell sütni.
Jó étvágyat!
A sült hagyma köles töltelékkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA