Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

„Sonkával” töltött kenyér recept

„Sonkával” töltött kenyér recept növényi alapú bulkshop    „Sonkával” töltött kenyér recept növényi alapú bulkshop

Recept a 827 Kitchen növényi sonkájával

​Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető fő- vagy partiétel.

bulkshop magyar vallalkozas
Ha Húsvét, akkor sonka, még a vegánoknak is, frissen sült kenyérben még a gluténkerülőknek is. Természetesen a képen látható kenyeret el lehet készíteni vegán fehér kenyérrel is, ha van egy jó búzakenyér recept hozzá, ha nem okvetlen kell, hogy a kenyerünk gluténmentes is legyen, próbálkozzatok nyugodtan azzal a variációval is. Mi gluténkerülők kedvéért ragaszkodtunk a gabonamentességhez. Ahogy a képeken is látható, laza, szellős, puha kenyeret sütöttünk, amelyben büszkén feszített - az általunk is forgalmazott - 827 Kitchen növényi sonkája.


A töltött kenyér gyönyörűen rövidített kelesztési idővel megkelt, hűlés után a kenyér és a sonka közötti, a kelesztés és a sütés közben keletkező keskeny rést tormakrémmel töltöttük ki.


Nagyon pikáns, kissé csípős szeletekre vágtuk.


Jó lett volna egy kis ketchup vagy édes csili is, de az sajnos pont nem volt a kamrában.


A kenyérhez a jól bevált, saját lisztkeverékünket használtuk, amely barna rizsliszt, cirokliszt, hajdinaliszt és tápiókaliszt egy-egy arányú keveréke. Már két éve ebből a keverékből sütjük a kenyerünket, illetve néha a cirokliszt helyett köleslisztet használunk. Természetesen más lisztkeverékek is használhatók, a Bulkshpban is vásárolhattok ilyeneket. A kenyeret elkészítettük élesztővel is és egy másik variációban gluténmentes Kovászkával is. A Kovászka használatával nagyon jó, jól megkelő, ízletes, kovászízű kenyeret lehet sütni, élesztő helyett próbálkozhattok azzal is.


A kenyeret nem kell órákig keleszteni, akkor sem, ha Kovászkát, akkor sem, ha élesztőt használunk. A kenyér gyorsított kelesztéssel készül. A módszert a leírásban, az elkészítésnél pontosan leírom.

Hozzávalók a „sonkával” töltött kenyérhez

7 dkg barna rizsliszt
7 dkg hajdinaliszt

7 dkg cirokliszt / kölesliszt

7 dkg tápióka keményítő

2 evőkanál útifű maghéj

1 kávéskanál

5 gramm porélesztő / 1.5 dkg Kovászka

0.5 dl langyos víz

1 löttyintésnyi étolaj

25 dkg növényi pecsenyesonka

 

Hozzávalók a tormakrémhez

egy 10 cm-es darab torma
1-2 dl édesítetlen növényi habalap / növényi „tejföl” / kókuszkrém / rizskrém

1 csipet só

1 mokkáskanál valamilyen cukor / cukorpótló

1 facsarásnyi citromlé

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A sonkával töltött kenyér elkészítése

A kenyér elkészítése

A sütőt kapcsoljuk be 45- 50 fokos hőmérsékletre.
A langyos vízbe áztassuk be az útifű maghéjat, és okvetlen várjuk meg, amíg kocsonyásra dermed, ez akár 15 percnyi idő is lehet, a víz hőmérsékletétől függően.

Készítsük elő, zsírozzuk ki a sütőedényt.

A liszteket mérjük ki. Tegyük bele az élesztőt / Kovászkát, sót, élesztőt is. Keverjük össze alaposan.

A megdermedt útifű maghéjjal gyúrjunk belőle tésztát. Az összeállítás után kézi dagasztóval alaposan dagasszuk ki, amikor szinte már végeztünk, adjuk hozzá az étolajat és azzal is dagasszuk ki.

Ha a kenyértészta simán elválik dagasztás közben az edény falától, a dagasztás akkor jó és eredményes.

A megdagasztott kenyértésztát emeljük át egy deszkára és a tenyerünkkel lapogassuk széjjel. A közepére helyezzük a sonkadarabot - nem kell szétszedni, csak a hálótól megfosztani. A sonka ízletes, nem igényel külön pácolást, de megtehetjük, hogy paradicsomos, szójaszószos, BBQ fűszeres páccal vékonyan(!) bevonjuk. Ha túl sok a pác, a kenyér kelése közben a megrepedő tésztából kifolyhat.

A sonkadarabot csomagoljuk be, a csomagolt résszel lefelé tegyük a sütőedénybe.

Nagyjából 5 percre tegyük az 50 fokos sütőbe kelni, majd kapcsoljuk rá 200 fokra a hőmérsékletet és 55-60 percig süssük a kenyeret.

 

A tormakrém elkészítése:

Míg a kenyér sül, a tormakrém hozzávalóit turmixoljuk össze.

Amikor a kenyér kisült és kihűlt, a kenyér és a sonka közötti keskeny résbe tunkoljunk tormakrémet, ketchupot, mustárt, majonézt vagy, amit szeretnénk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

„Sonkával” töltött kenyér recept növényi alapú bulkshop

„Sonkával” töltött kenyér recept növényi alapú bulkshop

„Sonkával” töltött kenyér recept növényi alapú bulkshop


 Az egyszerű rizskenyerek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.      

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Keresés