Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü
Ön itt jár: > >

Fánkok

RECEPT KATEGÓRIÁK (a könnyebb kereséshez)
Bulkpraktikák --- Édességek + desszertek --- Édes sütemények --- Ételek --- vega Fasírtok --- Fánkok --- Főételek --- Gluténmentes --- Gluténmentes sütik ünnepekre --- Italok --- Kekszek --- Kenyerek --- vega Kolbászok --- Köretek --- Krémek --- Lekvárok és dzsemek --- Levesek ---  Muffinok --- Nyers --- Palacsinták --- Piték --- Pizzák --- Pudingok --- vega Sajtok --- Saláták --- Sós kekszek --- Sós sütemények --- Tészták --- Torták --- Tortillák és chipsek --- Vegán --- Vegán + gluténmentes --- Videók
   
Könnyen elkészíthető, finom fánkok, sziruppal leöntve, pisztáciadarabokkal megszórva. Nehéz ellenállni. Vegán recept.
   
A képen látható pillekönnyű, lazaszerkezetű fánkokat a farsangi szezonhoz illeszkedve vegán olvasóink kedvéért sütöttük. Az elmúlt évben több gluténmentesen is elkészíthető fánk receptjét osztottuk meg veletek, ezek linkjét a bejegyzés végén megtaláljátok. Azokat is nézzétek és süssétek meg az idén is.
   
Egészséges, gluténmentes, finom, kicsi mandulás fánkok, tele finomabbnál finomabb összetevőkkel. Partikhoz, ünnepi alkalmakra, vagy hétvégi nassoláshoz kitűnő. Elkészítési idő: 30 perc.

Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól. Egy pillekönnyű, laza szerkezetű, különféle töltelékekkel fogyasztható fánk alternatív, gluténmentes lisztek keverékéből.

A címben azért szerepel a „hagyományos” szó, mert hiszen a hagyományos farsangi fánkokat olajban, zsírban sütötték ki nagyanyáink. Csak az újabb keletű divatok szerint lettek népszerűek a sütőben, fánkformázóban sütött, zsírszegényebb fánkok. Sokunk szerint azonban az „igazi” fánkhoz hozzátartozik a jellegzetes olajban sült íz.

Nem könnyű „hagyományos”, kelt tésztából készült farsangi fánkot nem hagyományos, mondhatni alternatív lisztekből készíteni.

Ezzel a fánkkal azokat szeretnénk megörvendeztetni, akik vagy egészségügyi vagy elvi okokból zsírszegényen táplálkoznak és nem akarnak olajban sült ételeket fogyasztani.


Ilyenkor farsangtáján a búzalisztet, cukrot, tejet nem fogyasztók is elgondolkodnak a fánksütésen. 
Kigondoltunk és sütöttünk egy nagyon egyszerű, kevés hozzávalóból készülő, az eredetihez ízvilágában és állagában nagyon hasonlító csörögét, csörögefánkot.


Hát komolyan, alig akarjuk elhinni, hogy pusztán rizsliszt felhasználásával ilyen pillekönnyű, lazaszerkezetű, hólyagos fánkokat sütöttünk. Kísérletnek szántuk és nagyon bejött.

Keresés