Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mák 0,5kg

Ár:
950 Ft (748 Ft + ÁFA)

(1900 Ft/kg) - RAKTÁRON

Fehérje: 18g / 100g
A mák az egyik legjobb kalciumforrás. Sok cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Értékes B1-B6-, B2-, niacinforrás.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A csontok építéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő mennyiségű kalciumbevitel, és a mákszemek jelentik az egyik leggazdagabb kalciumforrást. Hetente legalább 3 alkalommal fogyasztva rendkívül hatásos a csontritkulás megelőzésben és gyógyításában. Nagy mennyiségben tartalmaz más ásványi anyagokat is: cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot. A vitaminok közül értékes B1-B6-, B2-, niacinforrás.
A mákos étel fogyasztása megtisztítja az emésztőrendszert, mivel magához köti a lerakódott salakanyagokat. Emiatt ilyenkor bőven kell folyadékot fogyasztani.
A mákot leggyakrabban tésztákhoz, számtalan süteményhez, réteshez, kenyérfélékhez, édességekhez és müzlikben használjuk.
A mák őshazája Közép-Ázsia, de az egész világon elterjedt. Magyarországon is régóta termesztik. Étolajat sajtolnak belőle és egyes részeit a gyógyszeripar is felhasználja görcsoldók, köhögéscsillapítók, fájdalomcsillapítók hatóanyagaként.

 

100 gramm mák tápértéke:

Energia KJ-ban: 2227    
Energia Kcal-ban: 525    
Zsír: 41,56g    
 - amelyből telített zsírsav: 4,52g    
Szénhidrát: 28,13g    
 - amelyből cukor: 2,99g    
Fehérje: 17,99g    
Só: 0,03g    
 

Receptek mákkal

Gluténmentes szilvásgombóc mákbundában 
Mákpalacsinta szilvalekvárral vagy túróval
Máktej
Mákos tészta 
Mákos beigli gluténmentesen 
Szilvás gombóc mákbundában
Gluténmentes almás mandulás mákos kuglóf 
Hajdinalisztes, vegán palacsinta, avagy a legfinomabb lekváros és mákos tészta recept 
Lekváros mákos torta
Mákos guba más köntösben 
Mákos körtés muffin
Mákpalacsinta szilvalekvárral vagy túróval
Máktekercs aszalt szilvából
Mákvirág torta
Vegán túrós gombóc máköntettel 

 

További recept: mákos-mézes csík

Főzzünk ki 20 dkg cérnametéltet és hűtsük le.
A hideg tésztát keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű darált mákkal és mézzel.
Hűtőben tartott hideg cérnametélttel a legfinomabb.
 

 
Cikkszám: 20026

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

ÚJDONSÁGAINK

Keresés