Nagyon szeretjük a tápiókagyöngyökből készült pudingot, mindenféle formában és mindenféle ízesítéssel, mennyei érzés, amikor a megfőtt gyöngyöcskék lágyan, puhán, édesen csúszkálnak a nyelvünkön, de ez a mákos variáció mindent visz.
A mákrajongók nagyon fogják szeretni, de bárki kipróbálja, nem fog csalódni.
A képen látható pudingokat növényi habbal tálaltuk, de nagyon finom mangópürével, turmixolt goji bogyóval is, frissen is turmixolhatunk hozzá epret, málnát, szórhatunk rá áfonyát, de nagyon finom bármilyen kompóttal is.
Elkészítése könnyű, kezdőknek sem kottyan meg. Nagyon szépen díszíthető és tálalható, bár a szürke színe csodálkozást, nem mindennapi hatást kelthet.
Hozzávalók 4 adag tápiókapudinghoz
1 bögre (2,5 dl-es) tápiókagyöngy3 bögre növényi tej pl. rizstej (ne kókusz legyen)
1/3 bögre mák / lehet 2 bögrényi is
3-4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor, cukorpótló
1 bio citrom héja
1/2 citrom leve
1 csipet só
1 mokkáskanál kardamom (ha szeretjük)
1 kávéskanál vaníliakivonat / aroma is megteszi
1 dl növényi hab / mangópüré / goji bogyó / friss gyümölcsök
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mákos tápiókapuding elkészítése
1. A tápiókagyöngyöket áztassuk be bő vízbe 1 órányi időre.Az áztatóvizet szűrjük le.
2. A leszűrt tápiókát háromszoros mennyiségű növényi tejben főzzük addig, amíg a gyöngyöcskék üvegesre főnek, megduzzadnak. (Körülbelül 10 perc). A főzésnél jó szolgálatot tesz egy nagyobb tapadásmentes serpenyő, számítva arra, hogy főzés közben a gyöngyök térfogata jelentősen megnő.
Kevergessük és kóstoljuk meg. A gyöngyök belsejét is csúszósnak, puhának kell éreznünk. Ha szükséges, pótoljuk 1 dl tejjel a folyadékot.
3. A megfőtt tápiókát húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni, de még langyosan keverjük bele az eritriolt, hogy a kristályok elolvadjanak, fogyasztáskor nehogy ropogjanak a fogunk alatt.
Minden fűszert is tegyünk és keverjünk bele.
4. Őröljük meg a mákot és keverjük a langyos pudingba.
5. Kóstoljuk, ízesítgessük, ha szükséges, és tegyük fél-egy órányi időre a hűtőbe. (Hűtés nélkül is finom).
Tálalhatjuk mangópürével, növényi habbal, málna- és epervelővel, áfonyával, kompótokkal.
Nézzétek meg korábbi tápiókából készült pudingjainkat is.
Ribizlis áfonyás sárgadinnyés tápiokapuding
Sárgadinnyés tápiókapuding dinnyehéjba töltve
Kókusztejes, meggyes tápiókapuding
Tápiókapuding bogyós gyümölcsökkel
Jó étvágyat!
A mákos tápiókapuding recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PUDINGOK | PALACSINTÁK