Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mákos tápiókapuding recept

mákos tápiókapuding vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú    mákos tápiókapuding vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Hűha! Ez nagyon különleges és szuper finom lett.

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető puding

bulkshop magyar vallalkozas
Nagyon szeretjük a tápiókagyöngyökből készült pudingot, mindenféle formában és mindenféle ízesítéssel, mennyei érzés, amikor a megfőtt gyöngyöcskék lágyan, puhán, édesen csúszkálnak a nyelvünkön, de ez a mákos variáció mindent visz.

A mákrajongók nagyon fogják szeretni, de bárki kipróbálja, nem fog csalódni.

A képen látható pudingokat növényi habbal tálaltuk, de nagyon finom mangópürével, turmixolt goji bogyóval is, frissen is turmixolhatunk hozzá epret, málnát, szórhatunk rá áfonyát, de nagyon finom bármilyen kompóttal is.

Elkészítése könnyű, kezdőknek sem kottyan meg. Nagyon szépen díszíthető és tálalható, bár a szürke színe csodálkozást, nem mindennapi hatást kelthet.
 

Hozzávalók 4 adag tápiókapudinghoz

1 bögre (2,5 dl-es) tápiókagyöngy
3 bögre növényi tej pl. rizstej (ne kókusz legyen)
1/3 bögre mák / lehet 2 bögrényi is
3-4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor, cukorpótló
1 bio citrom héja
1/2 citrom leve
1 csipet
1 mokkáskanál kardamom (ha szeretjük)
1 kávéskanál vaníliakivonat / aroma is megteszi
1 dl növényi hab / mangópüré / goji bogyó / friss gyümölcsök



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
 

A mákos tápiókapuding elkészítése

1. A tápiókagyöngyöket áztassuk be bő vízbe 1 órányi időre.
Az áztatóvizet szűrjük le.
2. A leszűrt tápiókát háromszoros mennyiségű növényi tejben főzzük addig, amíg a gyöngyöcskék üvegesre főnek, megduzzadnak. (Körülbelül 10 perc). A főzésnél jó szolgálatot tesz egy nagyobb tapadásmentes serpenyő, számítva arra, hogy főzés közben a gyöngyök térfogata jelentősen megnő.
Kevergessük és kóstoljuk meg. A gyöngyök belsejét is csúszósnak, puhának kell éreznünk. Ha szükséges, pótoljuk 1 dl tejjel a folyadékot.
3. A megfőtt tápiókát húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni, de még langyosan keverjük bele az eritriolt, hogy a kristályok elolvadjanak, fogyasztáskor nehogy ropogjanak a fogunk alatt.
Minden fűszert is tegyünk és keverjünk bele.
4. Őröljük meg a mákot és keverjük a langyos pudingba.
5. Kóstoljuk, ízesítgessük, ha szükséges, és tegyük fél-egy órányi időre a hűtőbe. (Hűtés nélkül is finom).
Tálalhatjuk mangópürével, növényi habbal, málna- és epervelővel, áfonyával, kompótokkal.

Nézzétek meg korábbi tápiókából készült pudingjainkat is.

Ribizlis áfonyás sárgadinnyés tápiokapuding 
Sárgadinnyés tápiókapuding dinnyehéjba töltve
Kókusztejes, meggyes tápiókapuding 
Tápiókapuding bogyós gyümölcsökkel



Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

mákos tápiókapuding vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

mákos tápiókapuding vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

A mákos tápiókapuding recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT:  PUDINGOK   PALACSINTÁK

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA