Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Ribizlis, áfonyás, sárgadinnyés tápiókapuding recept

   
A világ más részein, de első sorban Amerikában a tápiókapuding gyakran készített édesség, háziasszonyok vetélkednek egymással, ki tud jobbat, szebbet, gazdagabbat készíteni, mondhatni, ahány ház, annyiféle puding.

Mi még csak most ismerkedünk vele, a Bulkshop boltjaiban még nem régen kapható.

Az első meggyes, kókusztejes pudingunk sikerén felbuzdulva, most újabb kísérletet tettünk. Szerintünk nagyon jól sikerült.

Tápiókapudingot enni hatalmas élmény, a pici, csúszós, édes, puha gyöngyöcskék kanalazgatása valamilyen nyers vagy zselévé varázsolt gyümölccsel, urambocsá' csokoládéval….hát szerintünk nincs, aki ellen tudna állni. Szinte függőséget bír okozni, mi már áztatjuk is a következő adagot.

A jó tápiókapuding úgy készül, hogy a kimért tápiókagyöngyhöz mindig kilencszeres folyadékmennyiséget használunk. Ez lehet 1/3 –részben víz is. Ebben a folyadékmennyiségben egészen biztosan jó állagú, nem kemény, nem folyós puding készül.

Hozzávalók a képeken látott mennyiséghez (6 adag)

1 púposan megrakott bögre tápiókagyöngy
9 bögre növényi tej (mi most mandulatejet használtunk) vagy 3 bögre víz és 6 bögre növényi tej
4-5 nagy evőkanál fehér színű cukor / eritritol / xilitol / cukorpótló (a barna cukor kicsit elszínezi)
1 -2 mokkáskanál vaníliakivonat
1 leheletnyi

Hozzávalók a gyümölcszselékhez

3× 15 -20 dkg turmixolt gyümölcshús (a ribizliből kiszűrtük a magot)
2 kávéskanál agar agar vagy 3 kávéskanál kukoricakeményítő
6 dl víz
3×1 nagy evőkanál bármilyen édesítő vagy cukor vagy cukorpótló



A puding elkészítése

1. A tápiókagyöngyöt 3 bögre hideg vízben 15 percig áztatjuk. Legcélszerűbb eleve abban az edényben áztatni, amiben majd főzzük is.
2. Ha felszívta a vizet, öntsünk rá 6 bögrényi növényi tejet, tegyük bele a vaníliát és a cukrot. Főzzük addig, amíg a gyöngyök megpuhulnak és áttetszővé válnak és az egész pudingállagot vesz fel. Alig néhány perc, ha bizonytalanok vagyunk egy-két szem gyöngyöcskét kóstoljunk meg. Kavargassuk főzés közben, mert könnyen leragad.
3. Az elkészült pudingot a gyümölcszselével rétegezve tálaljuk.

Tegyük félre kicsit hűlni.

A zselé elkészítése

2 bögre vízben kavarjuk el az agar agart és főzzük 1-2 percig. A felfőzött folyadékot harmadoljuk el.
A gyümölcsöket turmixoljuk meg és mindegyikhez adjuk hozzá a felfőzött agar agar 1/3 részét és a cukrot.
Várjunk, amíg kicsit sűrűsödik és rétegezzük őket tálalópoharakba, edénykékbe.

Jó étvágyat!





A ribizlis, áfonyás, sárgadinnyés tápiókapuding recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés