Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Tápiókapuding bogyós gyümölcsökkel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető desszert. 
A tápiókagyöngyökből készült puding sokunk kedvence, sokan szeretjük a konzisztenciáját, sokféle módon ízesíthető, szépen tálalható, könnyedén elkészíthető, elronthatatlan desszert.

Ünnepi ebédek és összejövetelek fénypontja lehet, amikor asztalra kerül. Azért persze az sem utolsó, ha csak úgy sima hétköznapokon lapul a hűtőben.

Most, amikor ez a recept készül, még nincsenek a piacon friss bogyós gyümölcsök, így mi mirelitből készítettük, de nemsokára itt a friss tavaszi eper, alig várjuk. Persze naranccsal, kivivel is, citromízűre is elkészíthető. A képen látható tálnyi puding felét mi is citrommal ízesítettük. Pazarul illik hozzá a csokis ízesítés is.

Hozzávalók 6-8 adaghoz

1 bögre tápiókagyöngy
1 liter növényi tej
3-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorféleség
1 kávéskanál vaníliakivonat
1/2 citrom leve
1 csomag (35 dekagramm) fagyasztott málna / eper
1/2 csomag fagyasztott áfonya (15-20 dekagramm)
leheletnyi
növényi hab a díszítéshez: kókuszhab / lenhab / csicseriborsóhab / bolti vegán habalap*
1 mokkáskanálnyi borkő a növényi habok fixálásához



Elkészítés

1. A tápiókagyöngyöket áztassuk be egy órára annyi vízbe, amii ujjnyira ellepi.
2. Ázás után szűrjük le, hogy a felesleges víz lecsöpögjön róla.
3. 1 liter növényi tejbe tegyük fel főni. Az áztatott gyöngyök hamar megfőnek (3-4 perc).
Amikor a gyöngyök átlátszóak lesznek, kóstoljuk meg, hogy valóban megfőttek-e.
4. Vegyük le a tűzhelyről és még melegen keverjük bele a választott cukorféleséget és a vaníliát, leheletnyi sót.
5. Felezzük el a pudingot és az egyik felét ízesítsük málnavelővel.
6. A málnavelőhöz a málnát turmixoljuk meg és egy sűrű szitán nyomjuk át, hogy a magok kikerüljenek belőle.
7. A mag nélküli málnavelőt keverjük az elfelezett puding egyik feléhez.
8. A puding másik felét ízesítsük citromlével.
9. Rétegezzük a málnás és a citrommal ízesített rétegeket egymásra úgy, hogy a fehér réteget megszórjuk áfonyával.
10. Díszítsük diétánkba, elveinkbe, étkezési szokásainkba illő növényi habbal.

*Habvariációk:
A lenhab lenfehérjéből készül, borkővel kell stabilizálni. A lenfehérje a hűtőben sokáig eláll, érdemes mindig tartani belőle, úgy bármikor verhetünk habot, amikor csak szükségünk van rá.
A lenfehérje elkészítését lásd: Lenhabbal készült datolyás mogyorókrém recept
Készíthetünk habot a csicserikonzerv levéből is. A leszűrt lét egyszerűen géppel felverjük és borkővel stabilizáljuk.
A kókuszkrém tetején lévő vastag zsíros rész szintén felverhető és stabilizálható.
A Metro és az Auchan áruházakban tisztán növényi zsírokból készült hab is kapható.

Jó étvágyat!




A mini tortácska áfonyaszósszal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:  

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL





500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook