Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mák 0,5kg

Ár:
1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)

(2100 Ft/kg) - RAKTÁRON

Fehérje: 18g / 100g
A mák az egyik legjobb kalciumforrás. Sok cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Értékes B1-B6-, B2-, niacinforrás.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A mák jellemzői

A csontok építéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő mennyiségű kalciumbevitel, és a mákszemek jelentik az egyik leggazdagabb kalciumforrást. Hetente legalább 3 alkalommal fogyasztva rendkívül hatásos a csontritkulás megelőzésben és gyógyításában. Nagy mennyiségben tartalmaz más ásványi anyagokat is: cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot. A vitaminok közül értékes B1-B6-, B2-, niacinforrás.
A mákos étel fogyasztása megtisztítja az emésztőrendszert, mivel magához köti a lerakódott salakanyagokat. Emiatt ilyenkor bőven kell folyadékot fogyasztani.
A mákot leggyakrabban tésztákhoz, számtalan süteményhez, réteshez, kenyérfélékhez, édességekhez és müzlikben használjuk.
A mák őshazája Közép-Ázsia, de az egész világon elterjedt. Magyarországon is régóta termesztik. Étolajat sajtolnak belőle és egyes részeit a gyógyszeripar is felhasználja görcsoldók, köhögéscsillapítók, fájdalomcsillapítók hatóanyagaként.

100 gramm mák tápértéke:

Energia KJ-ban: 2227    
Energia Kcal-ban: 525    
Zsír: 41,56g    
 - amelyből telített zsírsav: 4,52g    
Szénhidrát: 28,13g    
 - amelyből cukor: 2,99g    
Fehérje: 17,99g    
Só: 0,03g    
 

Receptek mákkal

Gluténmentes szilvásgombóc mákbundában 
Máktej
Mákos tészta 
Szilvás gombóc mákbundában
Hajdinalisztes, vegán palacsinta, avagy a legfinomabb lekváros és mákos tészta recept 
Mákos guba más köntösben 
Máktekercs aszalt szilvából
Vegán túrós gombóc máköntettel 

 

További recept: mákos-mézes csík

Főzzünk ki 20 dkg cérnametéltet és hűtsük le.
A hideg tésztát keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű darált mákkal és mézzel.
Hűtőben tartott hideg cérnametélttel a legfinomabb.
 

tedd a kosárba most és nézelődj tovább   Kosárba



                                         

 

 
Cikkszám: 20026

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés