Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Almás, mákos, zabsüti recept

   
Almás, mákos, zabos, édes, puha, omlós, telis-tele ízekkel. Kell ennél több?

Gluténmentesen elkészíthető, vegán sütemény.

Ha az elkövetkezendőkben csak egyet próbáltok ki a receptjeink közül, válasszátok ezt!
Nem fogtok csalódni. Nagyon fogjátok szeretni.
Bátran fogjatok hozzá, ez a sütemény nem igényel patikapontosságú méréseket, elronthatatlan.

Most bőségesen lehet almát kapni a piacon, a többi hozzávalót vegyétek meg a Bulkshopban és kezdjetek hozzá a sütéshez. Az alma reszelésével és a mák megdarálásával együtt is 30-35 perc alatt már a sütőben is van.
Mi a máktej készítésekor visszamaradt mákmaradékot is felhasználtuk hozzá, így azt nem kellett kidobni.

Hozzávalók egy 28X22 cm-es tepsihez, magas sütemények esetén, 20-24 szelethez

Hozzávalók a tésztaalaphoz:

1 bögre zabpehely
1.5 bögre zabpehelyliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
fűszerek: fahéj, őrölt gyömbér, vanília, szerecsendió, kardamom, amit szerettek, mindenből egy kevés
1 csipetnyi himalája só
1 lentojás (1 evőkanál lenmag őrölve + 3 evőkanál langyos víz
2 evőkanál datolyamelasz / juharszirup / saját készítésű szirup
3 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / cukorpótlók / cukor
1 marék reszelt alma a tésztába
1 nagy evőkanál kókuszzsír / növényi margarin



Hozzávalók a töltelékhez:

1 kg alma (5-6 darab)
12 evőkanál mák darálva
3-4 kanál kókusz, barna vagy más cukor / eritritol / más cukorpótló
1 nagy marék aranymazsola
fűszerek: vanília, fahéj, amit szerettek

Hozzávalók a tetején lévő morzsához:

1/2 csésze zabpehely
1/2 csésze zabpehely liszt
1 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál kókusz vagy más cukor / cukorpótló

Elkészítés

1. Keverjük össze a lentojást: 1 evőkanál őrölt lenmagot keverjünk el 3 evőkanál langyos vízzel és tegyük félre néhány percre.
2. Reszeljük le az almát, daráljuk meg a mákot.
3. A tésztaalap hozzávalóiból keverjünk egy összeálló masszát, ami kicsit morzsálódósnak fog tűnni.
4. Ezt az alapmasszát simítsuk bele egy papírral kibélelt tepsibe.
5. Nagyvonalúan csavarjuk ki a reszelt alma levét, de nem kell a szuszt kinyomni belőle. A kifacsart almalevet azonnal igyuk meg.
6. Keverjük össze az almát, a mákot, a választott édesítőt, a választott fűszereket.
7. A tölteléket simítsuk a zabos alaptésztára.
8. Keverjük össze a morzsa hozzávalóit és szórjuk a töltelék tetejére, kicsit nyomkodjuk bele.
9. Süssük a tésztát 180 fokos sütőben 40 percig. A sütési idő függ attól is, hogy mekkora tepsiben sütjük. Nagy tepsiben alacsonyabb lesz a tészta, kevesebb ideig kell sütni.

Jó étvágyat!





Az almás, mákos, zabsüti recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés