Termékek Menü

Szódabikarbóna 1kg

Szódabikarbóna 1kg Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
370 Ft (291 Ft + ÁFA)

(370 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Leírás

A szódabikarbóna használható sütemények, piskóták készítésénél sütőpor helyett vagy emésztési problémák kezelésére. Nagyon jó gyomorégés kezelésére is. 

Önmagában fogyasztva kiváló gyomorégéses panaszokra (egy kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva)

- Használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként, sütőpor helyett.
- Hüvelyesek (bab, borsó, lencse) főzési idejét csökkenthetjük egy késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával
- Főzelékek (paraj, bab, kelkáposzta) egy csipetnyi szódabikarbónától megőrzik a színüket.

Vigyázat! Mindezek ellenére a túlzásba vitt szódabikarbóna használat emésztési zavarokat okozhat!

Sütés közben, hő hatására szén-dioxid szabadul fel belőle, ezáltal az tészta megemelkedik és lazább szerkezetű lesz. A süteményekhez úgy adagoljuk, hogy a szükséges lisztmennyiségben alaposan elkeverjük a megadott mennyiségű szódabikarbónát.

Emellett számos más területen is használható a konyhában, illetve a háztartásban.
Például a száraz bab főző vízébe téve a bab hamarabb megpuhul. A különféle gyümölcssavakat megköti, illetve nyugtatólag hat a túlterhelt gyomorra nehéz ételek, vagy túlzott alkoholfogyasztás után.
Ha kis tányérban teszünk belőle a hűtőszekrénybe, akkor megköti a kellemetlen szagokat.
Ha a lábasban odaégett az étel, akkor kevés vízben szódabikarbónát kell benne forralni. Ha kihűlt, könnyebben tisztítható.
(A fürdőszobában a csempéket és a csaptelepet is tisztíthatjuk szivacsra szórt szódabikarbónával.)

Két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanál citromléből készített fogpaszta ragyogó fehérre varázsolja a fogakat.

A konyhákban a sok finom fűszer között általában ott lapul a szódabikarbóna, mégis kevesen tudják, mennyi mindenre használható. 
A szódabikarbóna, bonyolultabb nevén nátrium-hidrogén-karbonát rendbe teszi a szervezet és a környezet kémiai egyensúlyát. Amikor a szódabikarbóna savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, akkor arra törekszik, hogy semlegesítse, és kiegyenlítse a pH-értékét. Ez a kettős képesség segít abban, hogy a szervezet savasodás esetén visszaálljon az egyensúlyi helyzetébe. 
A régi népi hagyományban számtalan praktikát találhatunk, amelyek a szódabikarbóna felhasználásának módjára adnak tanácsot. 

- a lakásban tisztításra és szagtalanításra használható 
- a hűtőben semlegesíti a savanyú szagokat 
- vegyszermentes tisztítószerekhez keverve növeli azok erejét 
- az ezüst ékszereket fényessé varázsolja 
- feloldja a kávé és tea okozta elszíneződéseket az edényeken 
- mosáshoz adva frissebbek lesznek a ruhák 
- kisebb tűz esetén pedig azonnali tűzoltásra alkalmas 
- szódabikarbónás, nedves szivaccsal zsírtalaníthatóak a bútorok 
- vízzel keverve szájöblítő készíthető belőle 
- egy-két egyszerű összetevővel vegyszermentes dezodort keverhetünk belőle 
A környezetre káros tisztítószerek helyett ha szódabikarbónával tisztítjuk a fürdőszobai és konyhai felületeket, azzal megvédjük a környezetet és a pénztárcában is több pénz marad, mintha drága súrolószerekre költenénk.

Azon kívül, hogy az étkezési szódabikarbóna könnyebbé teszi a süteményt, szervezetünk méregtelenítésére, lúgosítására is nyugodt szívvel használhatod. 
Egy hónapon keresztül minden reggel éhgyomorra fogyassz el egy pohár forró vizet egy kis teáskanál szódabikarbónával, olyan forrón és gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod. A szódabikarbónát 2 evőkanál hideg vízben oldd fel, majd utána öntsd rá a forró vizet. Tíz perc elteltével igyál egy pohár hideg, lehetőleg tisztított vizet, amelyhez csepegtess 10-12 csepp frissen facsart citromlevet. Utána 30 percig ne egyél semmit! Ha egy hónapon keresztül betartod a kúrát, már egy hét után könnyebbnek és vidámabbnak érezheted magad, mert a savak közömbösítése és kiválasztása teljes gőzzel megindul a szervezetedben.

E kúra során 21 napon keresztül, naponta három alkalommal éhgyomorra igyál meg egy 1 dl langyos vízben feloldott 1 csapott mokkáskanálnyi étkezési szódabikarbónát. Az ebéd és vacsora előtt a mennyiséget csökkentheted 1-2 csipetre. 
A szódabikarbóna fogyasztása által könnyebbé válik az emésztésed, enyhíti a puffadást, a gyomorproblémákat, lúgosít és szinten tartja a pH-értéked. 
Táplálkozásodba iktasd be a lúgosító étrendet: csíraféléket, zöldséget és gyümölcsöt, és kerüld a savasító húsféléket, fehér cukrot, fehér lisztet, tojást és sajtot. Egy hét után könnyebbnek, energetikusabbnak, vidámabbnak fogod érezni magad, és kevesebb ételt kíván a szervezeted.

A nátrium-hidrogén-karbonátot vagy ismertebb nevén a szódabikarbónát elsődlegesen mindig is a főzésre, illetve a sütéshez használták fel, mint élesztőt. A savas komponenseket semlegesíti a szén-dioxid kibocsátásával, ami által a tiszta megkel, felemelkedik és szép lyukacsos lesz. A szódabikarbóna adja a jellegzetes szerkezetét a palacsintáknak, a süteményeknek, egyes kenyereknek, piskótáknak és egyéb sült ételeknek. A reakcióban a a savas vegyületek jelentik a foszfátokat, a tejszínt, a fogkövet, a citromlevet, a joghurtot, a kakaót és az ecetet. A szódabikarbónát sütőporral is helyettesíthetjük, ha elegendő savat is adunk az adott recepthez. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ma már sok sütőpor is tartalmaz szódabikarbónát vagy egy vagy több savas foszfátot is. Van úgy, hogy a szódabikarbónát felhasználjuk a zöldségek főzésénél is, hogy azok lágyabbak legyenek. Ugyan ma már a puha zöldségek divatja leáldozott, mivel köztudott, hogy kevesebb vitamin van a szétfőtt növényekben, mint a keményekben, mégis ez egy jó megoldás, ha igazán krémes állagú ételt szeretnénk nyerni.

Fontos tudni, hogy a szódabikarbóna könnyen reakcióba léphet az élelmiszerek savas részeivel, így például az aszkobinsavval, a C-vitaminnal is. Ezt a tulajdonságát alkalmazzák akkor is, mikor az étel eltarthatóságát kívánják növelni. A hevítés során a szódabikarbónából távozik a szén-dioxid, így sütési hőmérsékleten ez az anyag felbomlik. A szén-dioxid kibocsátása 80 Celsius-fokon kezdődik meg. Ha ezt az elegyet ezzel a módszerrel készítjük el a sütés előtt, akkor megelőzhető a szén-dioxid kibocsátása. 

Sok laboratórium számára fontos a szódabikarbóna por, mert ez kiválóan reagál a savas közegre. Továbbá, mivel a legtöbb esetben ártalmatlan, nem ártanak vele akkor sem, ha kicsit többet használnak belőle a kelleténél. A szódabikarbónával elolthatóak a kis tüzek is, mivel szén-dioxidot szabadít fel a hő hatására.


Cikkszám:  20012

További képek
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL




500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook