Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zabos, meggyes pite recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

A képeken látható pite tésztáját zabpehelyből készítettük.
A Bulkshopban kapható gluténmentes változatban is zabpehely, a gluténintoleranciával küzdők készítsék el abból.
Igazi nyáreleji sütemény, hiszen most érik a meggy, de elkészíthető akár cseresznyével is, nagyon finom nyári alma vagy körtetöltelékkel is.
A receptben ismertetett pitetészta alkalmas más piteszerű sütemények kérgéhez is. Elkészítése nagyon egyszerű, bármikor megismételhető, ha tartunk otthon zabpelyhet. Gyakorlatilag elronthatatlan, mindig biztosra lehet vele menni.

Hozzávalók

2 bögre apróbbra őrölt zabpehely / gluténmentes zabpehely / vagy 1 bögre zabpehely + 1 bögre zabpehelyliszt
2 evőkanál szilárd kókuszzsír / 1/4 növényi margarin
2-3 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukor, cukorpótló
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet
1 mokkáskanál fahéj / 1 kávéskanál kínai ötfűszer keverék

Hozzávalók a töltelékhez

70 dkg meggy / lehet több
3-4 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukor, cukorpótló
1 púpozott evőkanálnyi kukoricakeményítő / más keményítő
2 kávéskanál agaragar


Elkészítés

1. A meggyet magvazzuk ki, keverjük össze a cukorral és az agaragarral. Forraljuk együtt néhány percig.
2. Egy kisebb tálkában nagyon kevés vízzel keverjük simára a keményítőt és folyamatos keverés mellett adjuk a forrásban lévő meggyhez. Forraljuk össze, várjuk meg, amíg besűrűsödik.
3. Tegyük félre hűlni.
4. Kapcsoljuk be a sütőt, melegítsük elő 180 fokra.
5. A zabpelyhet őröljük meg durvára a kávédarálóban vagy az aprítógépben. Ne őröljük lisztté, maradjanak benne darabos pelyhek is. Azt is megtehetjük, hogy zabpelyhet vegyítünk össze zabpehelyliszttel, így az elkészülő tészta konzisztenciája hasonló lesz az őrleményből készültéhez.
6. A megőrölt zabpehellyel keverjük el a cukrot, sót, fűszereket, morzsoljuk el benne a zsiradékot és dolgozzuk bele a sütőport.
Könnyen morzsálódós, de ujjal összecsippenthető tésztaféleséget kapunk, amelynek 2/3-ad részét nyomkodjuk bele egy kisebb tepsi aljába (pl: 20×28 cm).
7. Terítsük el rajta a hűlőfélben lévő lekvárt, szórjuk meg a zabpelyhes keverék maradékával.
8. Süssük együtt 25-30 percig.
Nem kell aggódnunk, hogy nem sül meg, mert a hozzávalók szinte nyersen is ehetők, viszont finom, ropogós, omlós kérge lesz, ha elegendő ideig sütjük.
9. Hűtsük ki a kész süteményt, mert hidegen nagyon jól szeletelhető.

Jó étvágyat!









A zabos, meggyes pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:         

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés