Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Agaragar 100g

Ár:
1.470 Ft (1.157 Ft + ÁFA)

(14.700 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vásárolj boltjainkban

Leírás

Az agaragar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya. Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják. Semleges ízű színtelen zselésítő, és ugyanúgy zselésít, mint a zselatin, de növényi eredetű. Készíthetünk vele lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát, ízesített aszpikot.
80% rosttartalommal rendelkezik, így táplálék-kiegészítőként emésztési rendellenességek ellen is alkalmazzák. Emésztést követően vizet szív magába, ettől nő a telítettség érzése.

Miért kedveli a gasztronómia az agaragart?

- Rendkívüli sűrítő, zselésítő hatása miatt (hidegtálak, aszpik)
- Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez (cukrászipari termékek)
- Melegítés közben is stabil marad, állagát tartja (szószok)
- Könnyen tárolható, használata egyszerű 
- Vegetáriánusok is fogyasztják 

Használata: 

1 liter folyadékhoz kb. 5g  agar agar port használjunk. Hideg folyadékban kell feloldani, majd a forróhoz keverni, 2-3 percig forralni. Az agar agar forrón híg, csak 40 fokon körül sűrűsödik be.

Receptek agaragarral

Napraforgósajt
Bodzazselé
Kókuszpuding áfonyazselével 
Zabmuffin mangókérmmel
Tökkrémes recept
Joghurttorta
Citromos köleshab csokireszelékkel 
Citromos pite 
Kölespuding ananászbőrben
Rántott növényi sajt 
Csokoládés mangókrém
Áfonyabőrbe bújtatott édes köles és rizs
Narancstorta kuglófbőrben
Áfonyás rizstorta
Kókuszgolyó eperzselés bundában
Misóval ízesített vegán lapkasajt

 

Összes recept



Cikkszám: 20133

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés