Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mákkal töltött alma recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető desszert. 
Az őszi-téli hónapok két vitamin, ásványi anyag forrása, egy melengető, egészséges, bármikor „összedobható”, egyszerű, elronthatatlan desszertben.

bulkshop magyar vallalkozas
Az almát általában diós, esetleg mandulás töltelékkel szokás tölteni, de nem kevésbé passzol hozzá a mák, hiszen például piték töltelékeként számtalanszor használjuk is együtt őket.


Tálalhatjuk forrón, vanília fagylalttal, pudinggal, növényi szirupokkal meglocsolva is. Mi most a kedvencünkkel, a Bulkshopban kapható datolyamelasszal locsoltuk meg. Mennyei.

A töltelék elkészítése rengeteg kreativitásra ad lehetőséget. Mi most egyfélére teszünk javaslatot, ti bizonyára továbbgondoljátok és még más összetevőket, más arányokat is találtok hozzá. Milyen jó lenne azokat is megkóstolni!
 

A mákkal töltött alma hozzávalói

4 darab kissé savanykás / édes alma
1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabpehely
1 bögre / több darált mák
3-4 evőkanál kókuszcukor / eritritol / cukor / más cukorpótlók
1 citrom lereszelt héja
1 citrom leve
fűszerek: vanília, fahéj, szegfűszeg, kardamom / amit szerettek
1 nagy marék arany mazsola / áztatott, apróra vágott datolya
datolyaszirup / más növényi szirup / olvasztott csokoládé / vaníliás fagyi a tálaláshoz

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A mákkal töltött alma elkészítése

1. Az almákat fúrjuk ki. Az almamagokat együk meg. A bennük lévő B17 vitamin, a legújabb olvasmányaink szerint jót tesz az egészségnek. Tudjátok, a hunzák is ettől olyan egészségesek. A kikapart almahúst turmixoljuk meg, szűrjük át és azonnal igyuk meg.
2. A mákot kevés, 1.5 dl vízben főzzük meg.
3. Még forrón keverjük bele a zabpelyhet.
4. Keverjünk bele minden más hozzávalót. Töltsük az almákba.
5. Almája és az almák falának vastagsága válogatja, hogy mennyi ideig kell sütni, de nagyjából 20 perc elegendő 180 fokos sütőben. Vigyázzunk rá, ne égjen meg! (A mienk kicsit túlsült.)

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A mákkal töltött alma recept  hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA