Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Puliszkával töltött gombafejek recept

   
Ennek az ételnek az elkészítését az inspirálta, hogy vettünk néhány gyönyörű, nagyfejű barna csiperkegombát és sajnáltuk felmetélni őket gombapaprikásnak, ahogy azt eredetileg akartuk.

Sokféle megoldáson gondolkodtunk, megtölthettük volna rizzsel, kölessel, bulgurral, quinoával, de végül is a kukoricadarából készült puliszka mellett döntöttünk.

A puliszka olcsó, könnyen elkészíthető, kukoricadara szinte biztos, hogy van otthon mindenkinek. Legyen hát valami nem szokványos töltelék, legyen a puliszka.

Hozzávalók

4 nagy gombafej
1.5 bögre főtt puliszka (0.5 bögre száraz dara) + háromszoros mennyiségű víz
3-4 evőkanál krémes kecskesajt / juhtúró / reszelt füstölt tofu / növényi sajt
zöldfűszerek: bazsalikom, oregánó, kakukkfű (kevés, összesen egy kis csokornyi) / szárított, őrölt fűszerek
1/4  kápiapaprika egészen apróra darabolva
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál olivaolaj a hagymához + a gombák ecseteléséhez (kapható boltjainkban)
a puliszkába + a hagymához
1 kávéskanál karamellizálódó (kókusz- vagy barna-) cukor



Elkészítés

1. A kicsumázott, megtisztított gombafejeket pácoljuk be olivaolaj és szójaszósz keverékébe és hagyjuk állni néhány percig.
2. Amíg a gomba pácolódik, 3 evőkanálnyi olajon, kevés sóval meghintve pároljuk egészen puhára a felszeletelt hagymát. Önthetünk a sülő hagyma alá 2-3 evőkanál vizet, a könnyebb párolódás érdekében. Ha elég puhának ítéljük a hagymaszeleteket süssük a hagymát zsírjára és egy leheletnyi cukorral hintsük meg, hogy egy kis karamellizált ízt és színt kapjanak. Tegyük a hagymát félre.
3. Tegyük a pácolt gombafejeket a sütőbe 180 fokon 15 perc alatt süssük meg a kalapokat.
4. Amíg a gomba sül, főzzük meg a kukoricadarát sós vízben. A kukoricadara elkészítésének módját lásd alábbi videónkban:

 

5. Az elkészült puliszkát hűtsük ki langyosra, majd keverjük bele a zöldfűszereket, az aprózott kápiát, és a sajtféleséget. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.
6. Töltsük meg a megsült gombafejeket az ízesített puliszkával, halmozzuk a tetejükre a párolt hagymát. A töltött gombákat tegyük vissza a sütőbe és néhány perc alatt melegítsük össze.

Jó étvágyat!




A puliszkával töltött gombafejek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL





500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook