Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Puliszkával töltött gombafejek recept

   
Ennek az ételnek az elkészítését az inspirálta, hogy vettünk néhány gyönyörű, nagyfejű barna csiperkegombát és sajnáltuk felmetélni őket gombapaprikásnak, ahogy azt eredetileg akartuk.

bulkshop magyar vallalkozas
Sokféle megoldáson gondolkodtunk, megtölthettük volna rizzsel, kölessel, bulgurral, quinoával, de végül is a kukoricadarából készült puliszka mellett döntöttünk.


A puliszka olcsó, könnyen elkészíthető, kukoricadara szinte biztos, hogy van otthon mindenkinek. Legyen hát valami nem szokványos töltelék, legyen a puliszka.
 

A puliszkával töltött gombafejek hozzávalói

4 nagy gombafej
1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) főtt puliszka (0.5 bögre száraz dara) + háromszoros mennyiségű víz
3-4 evőkanál reszelt füstölt tofu / növényi sajt
zöldfűszerek: bazsalikom, oregánó, kakukkfű (kevés, összesen egy kis csokornyi) / szárított, őrölt fűszerek
1/4  kápia paprika egészen apróra darabolva
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál olívaolaj a hagymához + a gombák ecseteléséhez
a puliszkába + a hagymához
1 kávéskanál karamellizálódó (kókusz- vagy barna-) cukor


 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A puliszkával töltött gombafejek elkészítése

1. A kicsumázott, megtisztított gombafejeket pácoljuk be olívaolaj és szójaszósz keverékébe és hagyjuk állni néhány percig.
2. Amíg a gomba pácolódik, 3 evőkanálnyi olajon, kevés sóval meghintve pároljuk egészen puhára a felszeletelt hagymát. Önthetünk a sülő hagyma alá 2-3 evőkanál vizet, a könnyebb párolódás érdekében. Ha elég puhának ítéljük a hagymaszeleteket süssük a hagymát zsírjára és egy leheletnyi cukorral hintsük meg, hogy egy kis karamellizált ízt és színt kapjanak. Tegyük a hagymát félre.
3. Tegyük a pácolt gombafejeket a sütőbe 180 fokon 15 perc alatt süssük meg a kalapokat.
4. Amíg a gomba sül, főzzük meg a kukoricadarát sós vízben. A kukoricadara elkészítésének módját lásd alábbi videónkban:

 

 

5. Az elkészült puliszkát hűtsük ki langyosra, majd keverjük bele a zöldfűszereket, az aprózott kápiát, és a sajtféleséget. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.
6. Töltsük meg a megsült gombafejeket az ízesített puliszkával, halmozzuk a tetejükre a párolt hagymát. A töltött gombákat tegyük vissza a sütőbe és néhány perc alatt melegítsük össze.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A puliszkával töltött gombafejek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA