Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vegán kesucamambert recept

   
Egy növényi sajt, ami sokkal finomabb, mint tejből készült társai,

Vegán, tej, tojás és gluténmentes sós kenyérrevaló.

Ennek a növényi sajtnak az elkészítését és hozzávalóit a Bosh oldalán találtuk. (Linkje a recept végén).

Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy az elkészülő sajt vajon olyan finom-e, mint amilyen jól nézett ki a videón. Vajon hasonlít-e az íze az igazi, tejből készült testvéréhez, tudja-e utánozni annak krémes, kenhető, mégis szeletelhető állagát, sajátos ízét.

Hát… jelentjük, nem, nem olyan. Sokkal, de sokkal finomabb az „igaziaknál”, krémes, lágy, sajtillatú. A hozzávalók egy semmilyen más ételhez nem hasonlítható, pazar, intenzív ízű eleggyé transzferálódnak. Nagyon fogjátok szeretni. Elkészítése nem nehéz, mindenki el tudja készíteni, akinek van turmixgépe, mert az azért kell hozzá.

Bulkpraktika: a turmixba dobhatunk a kedvenc fűszerünkből egy mokkáskanállal, így lehet borsos, köményes, oregánós, petrezselymes, stb. ízesítésű sajtunk is. Tehetünk bele egy kiskanál folyékony füstöt, így füstölt ízű camembert sajtunk lesz. A kisült sajtot alaposan megszórhatjuk - szinte bevonhatjuk -  füstölt paprikával vagy más fűszerrel. Bátran kísérletezzetek, de előbb inkább natúr sajtot készítsetek, hogy megismerjétek az ízét, így dönteni tudtok, hogy szerintetek milyen fűszert bírna el az egyébként is intenzív ízű sajt.

Hozzávalók

1 bögre áztatott kesudió
1 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál tápiókaliszt
1.5 evőkanál inaktív étkezési élesztő
1 lapos kávéskanál (vagy ízlés szerint)
1 kávéskanál almaecet
3/4 csésze meleg víz

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

(Lásd a recept végén lévő Bosh videót is.)

1. Előző este áztassuk be a kesudiót vagy 1 órányi időre áztassuk forró vízbe.
2. Minden hozzávalót tegyünk bele a turmixba és turmixoljuk simára.
3. A turmixból öntsük át egy serpenyőbe és állandó keverés mellett melegítsük addig, amíg a tápiókaliszttől besűrűsödik.
4. A besűrűsödött, de még folyékony masszát öntsük egy hőálló, papírral bélelt, kisebb kerek formába/tálba. Szórjunk a tetejére a kedvenc fűszerünkből egy keveset, csurgassunk rá pici olajat.
Több kisebb ramekin vagy más kisebb formában is süthetjük.
5. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, 20 perc alatt sül.

Mi a saját sütésű hajdinás kenyerünkkel ettük. A kenyér receptjét lásd:
https://www.bulkshop.hu/receptek/hajdinas-burgerzsomle-recept
(A zsömle hozzávalóit megdupláztuk és kenyérsütő formában kisütöttük.)

Az eredeti Bosh videót lásd: https://www.facebook.com/bosh.tv/?fref=ts

Jó étvágyat!




A vegán kesucamambert recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés