Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kókuszpuding áfonyazselével recept


Az alábbiakban leírt puding nagyon finom kókuszos ízű és grízes állagú. Rendkívül olcsó, nem kell okvetlen áfonyával ennünk, jó hozzá bármilyen lekvár, idénygyümölcs, olvasztott csoki, valamilyen sziruppal is nyakon löttyinthetjük, ehetjük rámorzsált keksszel, kompóttal, vagy egyszerűen magában, desszertként.

gluténmentes
tehéntej mentes
tojásmentes
répacukor mentes
vegán

Mi legyen a kókuszreszelékkel, ami a kókusztej készítése után megmarad? Készítsünk belőle pudingot!
A kókusztej elkészítésének leírását itt találod.


Hozzávalók 4 fő részére

A pudinghoz:

0.5 liter kókusztej
2 dl víz
1.5 púpos evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
4-5 evőkanál eritritol / kókuszcukor, de ez a pudingunkat kissé megszínezi / más a Bulkshopban kapható cukor (pl. xilit)
5 nagy kanál a tej készítésekor visszamaradt kókuszreszelék
1 púpozott mokkáskanál őrölt citromhéjpor
1 púpos kávéskanál pektin
1 leheletnyi citromsav
1 mokkáskanál vanília / aroma is jó
1 fél mokkáskanál őrölt kardamom
1 csipet

Mi más fűszert nem tettünk bele, de természetesen más is kerülhet bele, amit ti szerettek.



Hozzávalók az áfonyazseléhez:

1/3 tasak mirelit vagy egy nagy marék friss áfonya
1 bögre víz
1 kávéskanál agar agar
2 evőkanál eritritol / más a Bulkshopban kapható cukor
fél citrom leve

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. A keményítőt keverjük össze a cukorpótlóval, a pektinnel, a citromsavval, a fűszerekkel és oldjuk fel a vízben.
2. A tejet tegyük fel forrni.
3. Amikor a tej felforrt folyamatos keverés mellett tegyük hozzá a beáztatott keményítőt.
Újra forraljuk fel a masszát és főzzük 1-2 percig, a zselatinnak ugyanis főnie kell, hogy kifejtse majd a hatását.
4. A megfőtt pudingot / vagy  csak egy részét adagoljuk tálaló tálkák aljába vagy egyetlen nagy pudingos tálalótál aljába.
Tegyük a hűtőbe.
5. Készítsük el a zselét.
Az agar agart oldjuk fel a vízben, forraljuk fel, amíg besűrűsödik (2-3 perc).
Turmixoljuk meg az áfonyát és szűrjük ki belőle a magokat és a héjmaradványokat (ezt együk meg).
A leszűrt áfonyaléhez adjuk hozzá az agar agart és citromlevet.
Az agar agaros áfonyát öntsük a kihűlt pudingra és tegyük vissza a hűtőbe. Egy órányi idő alatt megzselésedik.
Ha tettünk még félre pudingot halmozzuk a megkötött áfonyára. Hűtsük.
Ha belefér az életmódunkba, az elveinkbe, a diétánkba egy doboznyi Cocomast verjünk fel egy kanál eritritollal habbá, keverjünk bele egy habfixálót és ezzel a kókuszhabbal díszítsük még a pudingunkat.

Jó étvágyat!





A kókuszpuding áfonyazselével recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés