Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Pektin 100g (citruspektin alacsony cukortartalmú lekvárokhoz)

Pektin 200g (citruspektin alacsony cukortartalmú lekvárokhoz) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.120 Ft (882 Ft + ÁFA)

(11.200 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vásárolj boltjainkban

Leírás

A pektin húsos gyümölcsök  vagy zöldségek  sejtfalából állítható elő. Az emberi étrendnek szerves összetevője, mivel majdnem az összes ember által fogyasztott növényben megtalálható.
Az élelmiszerek elkészítésének iparosodása során  az 1920-as és 1930-as években már gyárakban állították elő a pektint például egyes citrusfélékből is. Régebben a pektin folyadék formájában került forgalomba, de napjainkban a könnyebb szállíthatóság és kezelhetőség érdekében por formájában kapható.

A legtöbb estben lekvárok, dzsemek zselésítésére használják, így javítva annak minőségét. Amint a lekvár főzésekor a gyümölcsben lévő pektin és cukor együtt melegszik, órák alatt besűrűsödik, zselészerűvé válik, ez biztosítja a különböző gyümölcszselék, lekvárok, dzsemek kocsonyás állagát.
Nem kell azonban órákig főzni a lekvárt, ha készen kapható, természetes pektint használunk zselésítő anyagként. Az élelmiszeriparban almából vagy citrusokból vonják ki és további előnye, hogy a lekvár ízét, zamatát egyáltalán nem változtatja meg, csupán javítja annak állagát. A citruspektin használatával lehetővé válik, hogy kevesebb cukorral, rövidebb ideig tartó főzéssel készüljön el a lekvár.

Felhasználása:
A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó keverés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek és a gyümölcsök megtartják a színüket, ha étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60g 10 kg gyümölcshöz elegendő

100 gramm pektin tápértéke:

   kcal: 325
   fehérje: 0.3
   szénhidrát: 90.4
   zsír: 0.3
 

Receptek pektinnel

Kókuszpuding áfonyazselével recept

Kókuszos tejberizs eperzselével



Cikkszám: 20217

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

ÚJDONSÁGAINK

Keresés