gluténmentes
tehéntej mentes
tojásmentes
répacukor mentes
vegán
Mi legyen a kókuszreszelékkel, ami a kókusztej készítése után megmarad? Készítsünk belőle pudingot!
A kókusztej elkészítésének leírását itt találod.
A kókuszpuding áfonyazselével hozzávalói 4 fő részére
A pudinghoz:0.5 liter kókusztej
2 dl víz
1.5 púpos evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
4-5 evőkanál eritritol / kókuszcukor, de ez a pudingunkat kissé megszínezi / más a Bulkshopban kapható cukor (pl. xilit)
5 nagy kanál a kókusztej készítésekor visszamaradt kókuszreszelék
1 púpozott mokkáskanál őrölt citromhéjpor
1 púpos kávéskanál pektin
1 leheletnyi citromsav
1 mokkáskanál vanília / aroma is jó
1 fél mokkáskanál őrölt kardamom
1 csipet só
Mi más fűszert nem tettünk bele, de természetesen más is kerülhet bele, amit ti szerettek.
Hozzávalók az áfonyazseléhez:
1/3 tasak mirelit vagy egy nagy marék friss áfonya
1 bögre (2,5 dl) víz
1 kávéskanál agar agar
2 evőkanál eritritol / más a Bulkshopban kapható cukor
fél citrom leve
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A kókuszpuding áfonyazselével elkészítése
1. A keményítőt keverjük össze a cukorpótlóval, a pektinnel, a citromsavval, a fűszerekkel és oldjuk fel a vízben.2. A tejet tegyük fel forrni.
3. Amikor a tej felforrt folyamatos keverés mellett tegyük hozzá a beáztatott keményítőt.
Újra forraljuk fel a masszát és főzzük 1-2 percig, a zselatinnak ugyanis főnie kell, hogy kifejtse majd a hatását.
4. A megfőtt pudingot / vagy csak egy részét adagoljuk tálaló tálkák aljába vagy egyetlen nagy pudingos tálalótál aljába.
Tegyük a hűtőbe.
5. Készítsük el a zselét.
Az agar agart oldjuk fel a vízben, forraljuk fel, amíg besűrűsödik (2-3 perc).
Turmixoljuk meg az áfonyát és szűrjük ki belőle a magokat és a héjmaradványokat (ezt együk meg).
A leszűrt áfonyaléhez adjuk hozzá az agar agart és citromlevet.
Az agar agaros áfonyát öntsük a kihűlt pudingra és tegyük vissza a hűtőbe. Egy órányi idő alatt megzselésedik.
Ha tettünk még félre pudingot halmozzuk a megkötött áfonyára. Hűtsük.
Ha belefér az életmódunkba, az elveinkbe, a diétánkba egy doboznyi Cocomast verjünk fel egy kanál eritritollal habbá, keverjünk bele egy habfixálót és ezzel a kókuszhabbal díszítsük még a pudingunkat.
Jó étvágyat!
A kókuszpuding áfonyazselével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA