Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Kesudió sós-pörkölt 250g
2.150 Ft (1.693 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Kesudió sós-pörkölt 250g

2.150 Ft (1.693 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
2.045 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A kesudió kitűnő nassolnivaló, mennyei csemege. Magas a B2, B3, B6 és E-vitamin és magnézium-tartalma. Ezen felül jódot, cinket, rezet és vasat is tartalmaz. Fehérje: 17,3g / 100g

Raktáron

Leírás

A kesudió jellemzői A kesudió kitűnő nassolnivaló értékes tápanyagokkal

A kesudió sok B2-, B3-, B6- és E-vitamint tartalmaz.
A kesudió hozzájárulhat az érrendszer karbantartásához, a koleszterinszintre kedvező hatással lehet.
Magas magnézium-tartalmának köszönhetően védhet a magas vérnyomástól, az izomgörcsöktől, hozzájárulhat a migrén és a fejfájás távoltartásához.
Kalcium-tartalma erősíti a csontokat és az izmokat.
A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kockázatát. 
Mindezeken felül jódot, cinket, rezet és vasat is tartalmaz, ezek ugyancsak elengedhetetlenek a szervezet számára. 


Hogyan tároljuk a kesudiót?

A kesudiót száraz helyen, légmentesen záródó edényben célszerű tárolni. Ezt a magot a hűtőszerkényben akár fél évig is tárolhatjuk, fagyasztva egy évig is eláll. 

Mihez lehet használni? Szinte mindent feldob, amihez hozzáadjuk: a vegán vajtól, szószokon át, süteményekhez és salátákhoz is kitűnő.

Honnan származik a kesudió?

A kesudió több vitamint és ásványi anyagot tartalmazA kesudió Brazíliában őshonos, az Amazonas vidékéről származó örökzöld fa termése. Az Amerikába érkező hollandok, portugálok, franciák is megszerették a kesudió fa termését és azt az alma alakú áltermést, aminek a végén maga a mag elhelyezkedik. Az európai elterjedés előtt a portugálok már sokkal távolabbi tájakra is elvitték a kesudiót, próbálták meghonosítani és termeszteni a növényt. Így került el a kesudió Kelet-Afrikába és Indiába is. India ma a világ legnagyobb kesudió exportőre. 
A lédús, ízletes alma nyersen fogyasztható és sokféleképpen felhasználható, ám könnyen megsérül, így a szállítást nem tűri, ezért nem ismerjük. Gyümölcslevet, lekvárt, szörpöt készítenek belőle.
A kesudiófa igazi termése azonban az alma végén megbújó mag. A magot dupla héjréteg és egy - rétegek között megbúvó – anyag védi a külvilágtól, ezért csak hámozottan kapható.

100 gramm kesudió tápértéke:   A kesudió több értékes tápanyagot is tartalmaz

Energia KJ-ban: 2371                           
Energia Kcal-ban: 572    
Zsír: 45g    
 - amelyből telített zsírsav: 8,5g    
Szénhidrát: 23g    
 - amelyből cukor: 8,5g    
Fehérje: 17g    
Só: 0,04g    
 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   
 



                                                                    TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA


 
 
Cikkszám: 20022

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 07. -
Nincs mit tenni, függő lettem... ;))))